Uluslararası Rumi Çocuk Spor Oyunları

Uluslararası Rumi Çocuk Spor Oyunları -Konyada 19-24 Nisan tarihlerinde düzenlenecek etkinliklere 23 ülkeden 290 sporcu katılacak -Konya Valisi Doğan: -"Bu organizasyon, Konyada uluslararası düzeyde yapılacak organizasyonlar


KONYA (A.A) - Uluslararası Rumi Çocuk Spor Oyunlarının 3üncüsü, 19-24 Nisan tarihlerinde Konyada düzenlenecek. Etkinliklere, 23 ülkeden 290 sporcu ve çok sayıda spor adamı katılacak.
     Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısında, Konyanın yine önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacağını söyledi.
     Bu tür organizasyonların kısa sürede gerçek olgunluğa ulaşmasının zaman aldığını vurgulayan Doğan, şunları kaydetti:
     "Yakın geçmişte Avrupa Karate Şampiyonası için Konyada bulunan Dünya Karate Federasyonu başkanı, bir sohbetimizde Rumi Çocuk Spor Oyunlarını takip ettiğini dile getirdi. Bu organizasyon, Konyada uluslararası düzeyde yapılacak organizasyonlar için önemli bir hazırlık. Umut ediyorum ki gelecek yıllarda Konya, gerçek anlamda çocuk oyunları merkezine dönüşür. Gençlik ve Spor Bakanlığına katkılarından dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.
     Dün temeli atılan 10 bin kişilik spor salonunun uluslararası organizasyonlar için çok önemli olacağını ifade eden Doğan, Konyanın bu salonla sesini dünyaya duyuracağını anlattı.
     Doğan, etkinliklerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını da kapsadığını, amaçlarının bu bayramı dünyaya tanıtmak olduğunu dile getirdi.
     19-24 Nisan tarihlerindeki 3. Uluslararası Rumi Çocuk Spor Oyunlarında, 15 yaş altı sporcular; atletizm, bisiklet, ritmik jimnastik, halter, karate, satranç ve tekvando branşlarında yarışacak.
    
     Muhabir: Ayşenur Sağlam / Mümin Altaş
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Uluslararası Rumi Çocuk Spor Oyunları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER