UMEM Beceri 10 Projesi nitelikli eleman

UMEM Beceri 10 Projesi nitelikli eleman yetiştirecek -ATSO Başkanı Budak: Proje kapsamında mesleksiz ve işsiz arkadaşlarımızı alıyoruz, teorik ve işbaşı eğitimleri verip meslek sahibi yapıyoruz


ANTALYA (A.A) - Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri 10 Projesi kapsamında mesleksiz ve işsiz kişileri aldıklarını, teorik ve işbaşı eğitimleri verip meslek sahibi yaptıklarını söyledi.
     Budak, yaptığı açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İŞKUR Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğinde uygulamaya konulan UMEM Beceri 10 Projesine yönelik çalışmaların devam ettiğini belirtti.
     Mesleksizliğe ve işsizliğe çözüm üretmek amacıyla uygulamaya konulan Beceri 10 projesinin kapsamının genişlediğini ifade eden Budak, firmalardan gelen talebe göre sanayi sektörüne ilave olarak hizmet ve tarım sektörlerinde de kurslar açılabileceğini kaydetti.
     Budak, Türkiye genelinde iş gücü piyasasının ihtiyaçlarına yönelik 2 bin 500e yakın kurs açıldı. Kursu başarı ile tamamlayan kursiyerlerin tamamına yakını projeye katılan firmalarca istihdam edildi. Proje kapsamında, mesleksiz ve işsiz arkadaşlarımızı alıyoruz, teorik ve işbaşı eğitimleri verip meslek sahibi yapıyoruz. Üstelik bu süre boyunca kendilerine günlük 20 lira ödenirken, genel sağlık sigortaları da İşsizlik Sigortası Fonu tarafından karşılanıyor dedi.
     Beceri 10 Projesiyle sanayi sektöründe sağlanan avantajların hizmetler ve tarım sektörlerinde de sağlanacağını belirten Budak, kentte bugüne kadar oto kaportacı, asansör sistemleri bakım onarımı, gaz altı kaynakçılığı, mobilya döşemeciliği gibi 15 alanda meslek kursu açıldığını kaydetti.
     Farklı meslek kurslarının önümüzdeki günlerde açılacağını bildiren Budak, işsiz kişilerin www.iskur.gov.tr ile www.beceri10.org.tr internet adresine TC kimlik numaraları başvurabileceklerini ifade etti.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber UMEM Beceri 10 Projesi nitelikli eleman Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER