Üniversite öğrencileri en iyi kısırı yapmak

Üniversite öğrencileri en iyi kısırı yapmak için yarıştı -"TÜ 20. Kültür Sanat ve 30. Spor Şenlikleri" çerçevesinde "En lezzetli kısır yarışması" düzenlendi


EDİRNE (A.A) - "Trakya Üniversitesi (TÜ) 20. Kültür Sanat ve 30. Spor Şenlikleri" çerçevesinde düzenlenen yarışmada, üniversite öğrencileri en lezzetli kısırı yapmak için yarıştı.
     TÜ Mühendislik Fakültesi Prof. Dr. Ahmet Karadeniz yerleşkesinde düzenlenen "En lezzetli kısır yarışması"na, farklı fakültelerden 15 ekip katıldı. Ekipler, kendilerine verilen malzemelerle 45 dakikada en lezzetli kısırı hazırlamaya çalıştı.
     TÜ Rektörü Prof. Dr. Yener Yörükün de jüri üyeleri arasında bulunduğu yarışmayı, Meltem Kaya, Esin Arslantaş ve Çiğdem Ciğerciden oluşan ekip kazandı.
     Yarışmada dereceye giren öğrencilere, çeşitli hediyeler verildi.
    
     -15. Geleneksel Makarna Günü-
    
     Şenlikler kapsamında, TÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bahçesinde 15. Geleneksel Makarna Günü düzenlendi.
     Makarna gününde, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Halk Oyunları Topluluğu, Trakya, Ege ve Artvin yöresi halk oyunlarını sergiledi. Halk oyunları gösterilerinin ardından, öğrencilere makarna ve ayran ikram edildi.
     Etkinliğe katılan Rektör Prof. Dr. Yener Yörük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "TÜ 20. Kültür Sanat ve 30. Spor Şenlikleri" kapsamındaki etkinliklerin çok canlı geçtiğini söyledi.
     Şenliklerde "Model" grubunun verdiği konserin büyük ilgi gördüğünü belirten Yörük, "10 binden fazla öğrencimiz konsere geldi. Büyük bir katılım vardı. İki yıldır yapılmıyordu, bu etkinlikler. Öğrencilerimiz hasretle bekliyorlarmış. Öğrencilerden Mezun olmadan konser görebilecek miyiz, şenlik görebilecek miyiz- şeklinde tweetler alıyorduk. Bu sene mezun olacak öğrencilerimiz de şenlik ve konser görebilecekler" diye konuştu.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı - Cihan Demirci
     Yayıncı: Nurettin Coşkun
<< Önceki Haber Üniversite öğrencileri en iyi kısırı yapmak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER