Üniversite öğrencilerinden toplu taşıma eylemi

Üniversite öğrencilerinden toplu taşıma eylemi -HRÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu toplu taşımaya yapılan zamlar nedeniyle Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile görüştü


ŞANLIURFA (A.A) - Harran Üniversitesi (HRÜ) Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu toplu taşımaya yapılan zamlar nedeniyle Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile görüştüğü bildirildi.
     HRÜden yapılan yazılı açıklamada, belediye tarafından toplu taşıma araçlarına yapılan yüzde 25lik zammın ardından öğrenci konseyi temsilcilerin Rektör Mutluyu ziyaret ederek, yapılan zammın geri alınması noktasında destek istedikleri belirttildi.
     Yapılan ücret artışlarına ilişkin Rektör Mutlunun Belediye Başkanı Fakıbabayı ziyaret ettiği kaydedilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:
     Biz de büyük sorunlar teşkil eden Osmanbey Yerleşkesi ulaşım problemini sayın Belediye Başkanımızla görüşerek yapmış oldukları yüzde 25 zammın öğrenciler için fazla olduğunu ve bu konuda öğrencilerin mağdur olmayacağı bir fiyat belirlenmesi gerektiğini dile getirdik. Belediye Başkanımız bizi anlayışla karşılayarak, öğrencilerin sorunlarını çözme konusunda gereken adımı atarak Osmanbey Yerleşkesi ulaşım ücretini tekrar eski fiyata çektiklerini ve bunun yanında Osmanbey Yerleşkesi otobüs sayılarını arttıracağını söyledi. Bu konuda bize anlayış gösteren ve öğrencilere desteklerini esirgemeyen sayın Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum.
     Açıklamada, öğrencilerin bütün haklı sorunlarını kendilerini iletilmesi gerektiğini vurgulayan Rektör Mutlu, Öğrencilerin haklı sorunlarını öğrenci konseyine ileterek bizlere iletmeleri gerekiyor. Bu fiyat artışını öğrenci konseyi başkanı bize daha önce de iletmişti, biz de olaya müdahil olduk ve olaya çözüm getirme konusunda gereken şeyleri yaptık. Bu noktada öğrenciler sorunlarını öğrenci konseyi aracılığıyla bize iletmelerini ve yapacağımızı onlara söyleyelim. Yapamadıklarımızı da neden yapamadığımızı kendilerine anlatabilelim.
    
     -Ulaştırma Bakanına iletildi
    
     Osmanbey Yerleşkesinde yaşanan ulaşım sıkıntısının hafif raylı sistemle çözüleceği belirtilen açıklamada, konunun kenti bir kaç gün önce ziyarete gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırıma aktarıldığı belirtildi.
     Konuya ilişkin şunlara yer verildi:
     Sayın Bakan, projeyi çizdirebileceğini fakat finansmanın sağlanması için bir kaynak bulunması gerektiğini dile getirdi. Bizler de bu noktada sayın Bakanımız Faruk Çelik başta olmak üzere milletvekillerimizden, valimizden, belediye başkanımızdan bu konuda destek bekliyoruz.
     Bu arada açıklamada Belediye tarafından Eyyübiye Yerleşkesi içerisine de çorba evi kurulacağı belirtildi.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Üniversite öğrencilerinden toplu taşıma eylemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER