Üniversite öğrencilerinin yaralandığı bıçaklı kavga

Üniversite öğrencilerinin yaralandığı bıçaklı kavga -Kastamonuda halı saha maçının ardından çıkan kavgada 2 üniversite öğrencisini bıçakladığı iddia edilen ağabey ve kardeşinin yargılanmasına başlandı


KASTAMONU (A.A) - Kastamonuda halı saha maçının ardından çıkan kavgada 2 üniversite öğrencisini bıçakladığı iddia edilen ağabey ve kardeşinin yargılanmasına başlandı.
     Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Tolgahan Y. (20) ile tutuksuz yargılanan kardeşi Gökhan Y. (19), bıçakla yaralanan üniversite öğrencileri Uğur Güven ile Burak Akkuş ve tarafların avukatları katıldı.
     Tutuklu sanık Tolgahan Y, savunmasında mağdurlarla daha önce herhangi bir husumetlerinin bulunmadığını belirterek, kavganın basit bir faulden çıktığını iddia etti.
     Güvenin faul nedeniyle kardeşi Gökhan Yye yumruk attığını öne süren Tolgahan Y, şunları anlattı:
     Yumruk attıktan sonra ben de yanlarına giderek siz kime vuruyorsunuz lan dedim. Ondan sonra hepsi bana vurmaya başladı. Maç bittikten sonra halı sahadan ayrıldığımız sırada 10-15 kişi gelerek bana vurdu. Bu sırada bıçağı olay yerinde ele geçirdim. Karşı taraftakilerin dağılmasını sağlamak için bıçağı salladım. Arabadan bıçağı kesinlikle almadım. Sadece kendimi ve kardeşimi savunmak için bıçağı salladım. Kalabalık dağıldığında vurma imkanım olmasına rağmen vurmadım. Yaptıklarımdan dolayı pişmanım.
     Gökhan Y. ise olayın Güvenin kendisine tokat atmasıyla başladığını iddia ederek, Ağabeyimin söylediklerine katılıyorum. Burak ve Uğurun yaralanmalarını görmedim. Ağabeyimin vurduğu yerden uzaktaydım. Uzak bir yerde bana da vuruyorlardı. Bir anda sakinleşme oldu. Ağabeyim yanıma geldi, olay yerinden kaçtık diye konuştu.
     Akkuş ise tek amacının üniversitede okumak olduğunu, kavgayla ilişkisinin olmadığını savundu.
     Akkuş, sanık Gökhan Ynin halı saha maçında faullü oynadığını ileri sürerek, Faullerden sonra karşılıklı tartışma başladı. Sözlü tartışma, dışarıda devam etti. Daha dün gibi hatırlıyorum. Ben bıçaklandıktan sonra Uğur, bıçağın önüne atladı. Bıçağı eliyle tuttu. Tolgadan bıçağı almaya çalışıyordu. Ben yaralandıktan sonra yere çömelerek bekledim şeklinde konuştu.
     Sanıkların avukatı ise ifadelerde çelişki bulunduğunu belirterek, diğer tanıkların dinlenmesi ve MOBESE kayıtlarının daha net izlenebilmesi amacıyla görüntülerin İstanbul Radyo Televizyon ve Foto Film Şube Müdürlüğüne gönderilmesini talep etti.
     Mahkeme heyeti, savunmanın talebini göz önünde bulundurarak duruşmayı erteledi.
     Daday kavşağı mevkisindeki halı sahada 1 Ocakta çıkan kavgada, üniversite öğrencisi Tolgahan Y, üniversite öğrencileri Akkuşu ve Güveni bıçaklamış, şüpheli polise teslim olmuş, kardeşi Gökhan Y. polis tarafından gözaltına alınmıştı.
    
     Muhabir: Özkan Beyer/Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Üniversite öğrencilerinin yaralandığı bıçaklı kavga Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER