Üniversitelilerden hasta çocuklara ders

Üniversitelilerden hasta çocuklara ders -CÜ Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü öğrencileri, Sivas Devlet Hastanesinde tedavi gören çocuklara gönüllü olarak ders veriyor


SİVAS (A.A) - Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü (CÜ) öğrencileri, Sivas Devlet Hastanesinde tedavi gören çocuklara gönüllü ders veriyor.
     İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencileri, topluma hizmet uygulamaları dersi kapsamında, Sivas Devlet Hastanesi çocuk servisinde tedavi gören çocukların okuldaki derslerinden geri kalmaması için harekete geçti. Matematik öğretmeni adayları, hastanede tedavi gören çocuklara gönüllü olarak ders veriyor. Proje kapsamında gruplar halinde hastaneye gelen üniversite öğrencileri, haftada 5 gün çocuklara ders anlatıyor.
     Hastanenin 4. katında bulunan oyun odasında hazırlanan masalarda üniversite öğrencileri yönetiminde ders çalışan çocuklar, hem tedavi sürecinde hastanede sıkılmadan vakit geçiriyor hem de okuldan ayrı kaldıkları dönemdeki eksiklerini gideriyor.
     Topluma hizmet uygulamaları dersi koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Erkan Yeşiltaş, yaptığı açıklamada, Günümüz dünyasının insanlardan beklentileri, toplumsal sorunlara daha duyarlı, toplumsal sorunlar için çözüm önerileri üretebilen, girişken, öz güveni yüksek insanlar yetiştirilmesidir. Eğitimin içerisinde ise odak noktanın öğretmen olduğunu düşündüğümüzde öğretmenlerin bu çerçevede yetiştirilmesi, toplumsal sorunlara karşı duyarlı, hassas ve bu sorunlara çözüm önerisi getirecek şekilde yetiştirilmesi önemlidir. O çerçevede biz Eğitim Fakültemizde topluma hizmet uygulamaları dersini yürütüyoruz. Öğrencilerimiz kendi hassasiyetleri çerçevesinde projelerini hayata geçiriyorlar. Burada da öğrencilerimiz, hasta yatağında eğitiminden mahrum kalmış öğrencilerimizin bu ihtiyacını gidermek ve bu konudaki probleme bir nebze de olsa katkı sağlamak için böyle bir proje gerçekleştirdiler diye konuştu.
     Ders sorumlusu Erdoğan Dursun ise hasta oldukları için derslerden geri kalan çocuklara destek olmak amacıyla bu projeyi geliştirdiklerini söyledi.
     Hastanenin başhekimi Davut Vecdi Ersöz ise üniversite öğrencilerine ve öğretim üyelerine göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı teşekkür etti.
     (SAE-AHM)
<< Önceki Haber Üniversitelilerden hasta çocuklara ders Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER