Ünyede Gönül Elçileri projesi tanıtımı

Ünyede Gönül Elçileri projesi tanıtımı


ORDU (A.A) - Ünye ilçesinde Kaymakam Mustafa Demirin eşi Türkan Demirin himayesi nde gerçekleşen, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca yürütülen Gönül Elçileri projesi tanıtımı gerçekleştirildi.
     Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonunda gerçekleşen tanıtım programında devletin sosyal anlamda çocukların barınması, dış etkenlere karşı korunması gibi hususlarda üzerine düşeni yapmaya çalıştığını, ancak bunu yaparken aile içinde ki sıcak ilişkileri ve aile sevgisini veremediğini söyledi.
     Yurt ve yuvalarda çocukların asıl ihtiyacının sevgi ve sıcak bir aile ortamı olduğunu ifade eden Demir, Terk edilen veya herhangi bir sebeple anne ve babası öyle olan çocukların sosyal hizmetler bakımında devlet adına sahiplenilmesi asli bir görevdir. Bu görevi yerine getiren devlet, çocuklar için bakım ve koruma yurtları açmıştır. Bu yurtlarla da çocukların barınması, dış etkenlere karşı korunması sağlanmaktadır. Yurt ve yuvalarında hiçbir maddi sıkıntısı olmayan bu çocukların asıl ihtiyacı sevgi ve sıcak bir aile ortamıdır. Hiçbir aile, insanın kendi ailesinin yerini tutamaz. Ancak elde hiç olmayan bir şeyin olması, olmamasından daha iyidir dedi.
     Ülkemizin geleneksel aile yapısının çocukların terk edilmesine ve ailenin parçalanmasına müsaade etmediğine dikkat çeken Demir, şunları kaydetti:
     İnsanın doğal yapısı gereği aile şefkatinden mahrum kalanlar maalesef eziklik duymaktadırlar. Gelecek için de çevreyle ilgili iyi bir iletişim kuramamaktadırlar. O çocukların tek eksiği toplumsal ilişki ve sevgidir. En önemlisi güvendir. Öz anne ve babasına karşı duyduğu öz güveni nasıl test edebilirsin sorusudur bu. Bu güveni samimiyet ile saygı ile iyi niyetle tekrar yerine getirebiliriz. Bu çocukların gerekli izinler alındıktan sonra ailelere verilebilmektedir. Proje dâhilinde koruyucu aile olunmak istenilmelidir. Yetiştireceği çocuk bu milletin evladıdır.
     Programa Kaymakam Mustafa Demir ve eşi Türkan Demir, Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Koçdemir, Ünye İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Ercan Okur, Sosyal Hizmet Uzmanı Hafize Ekmekcioğlu Melez, sivil toplum kuruluşları daire müdürleri, koruyucu aileler ile projeye ilgi duyan vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Hacer Öztürk
     Yayıncı:Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber Ünyede Gönül Elçileri projesi tanıtımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER