Uşakta balıklandırma çalışması

Uşakta balıklandırma çalışması -Öğrencilerin katılımıyla Karaağaç Göletine 10 bin sazan yavrusu bırakıldı


UŞAK (A.A) - Olta Balıkçılığı Federasyonunun, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü işbirliği ile yürüttüğü balıklandırma çalışmaları kapsamında, 10 bin sazan yavrusu, ilk ve ortaokul öğrencilerinin de katıldığı etkinlikle Karaağaç Göletine bırakıldı.
     Olta Balıkçılığı Federasyonunun (OBAF) 2012 yılı balıklandırma çalışmaları kapsamında Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) Ürkmez Balık Üretim Tesislerinde üretilen 80 bin sazan yavrusu, Uşaktaki çeşitli göletlerde yapılacak balık aşılama çalışmaları için özel tanklar içerisinde kente getirildi.
     Yavru balıklardan 10 bini, Karaağaç Göletinde Üftade İlk ve Ortaokulu öğrencilerinin de katılımıyla düzenlenen etkinlikle suya bırakıldı.
     OBAF Başkanı İsmail Atalay, etkinlikte gazetecilere yaptığı açıklamada, federasyon olarak balık stoklarının korunması ve geliştirilmesi çalışmalarına önem verdiklerini ve özellikle iç sular olarak tanımlanan göl ve göletlerdeki balık aşılama çalışmalarını çok önemsediklerini ifade etti.
     Türkiye göl ve göletlerindeki balık stoklarının kaçak avcılık ve aşırı avlanma sonucu, minimum seviyelere düştüğüne işaret eden Atalay, şunları kaydetti:
     Yapılan yoğun balıklandırma çalışmaları ile balık stoklarını daha iyi seviyelere çıkartmayı hedefliyoruz. Bugün ilk ve ortaokul öğrencileri ile beraber balıklandırma çalışması yaptık. Burada öğrencilerimize balıklandırma çalışmalarını ve doğal yaşamın önemini anlattık. Amacımız gelecek nesillere doğa bilincini aşılamak.
     Atalay, DSİden temin edilen 80 bin balıktan kalan 70 bininin de Yenice, Altıntaş, Dümenler ve Kozviran göletlerine bırakılacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Soner Kılınç
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Uşakta balıklandırma çalışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER