Uşaktaki sığınmacılar

Uşaktaki sığınmacılar -Uşak Valiliği, ilde Afganistan, İran ve Irak uyruklu 758 sığınmacının, geçici süreyle kentte barındığını bildirdi


UŞAK (A.A) - Uşak Valiliği, Afganistan, İran ve Irak uyruklu 758 sığınmacının geçici süreyle kentte barındığını bildirdi.
     Uşak Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, yaklaşık 5 ay önce kente gelen 758 sığınmacının durumu ile ilgili bilgi verildi.
     Sığınmacıların uluslararası antlaşmalar gereği, sığınma talepleri Birleşmiş Milletler (BM) tarafından değerlendirilene kadar geçici süreyle kentte kalacağının kaydedildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Taraf olduğumuz uluslararası anlaşmalar doğrultusunda ilimizde Afganistan, Irak ve İran uyruklu toplam 758 sığınmacı ikamet etmektedir. Sığınma başvurusunda bulunanlardan 493 kişi kendi imkanları ile çeşitli mahallelerde kiraladıkları evlerde ikamet ediyor. Diğer kısmı ise toplu olarak kalıyor. Toplu yaşayanların 3te 1i 0-18 yaş arasında bulunuyor. Sığınmacılar, üçüncü bir ülkeye yerleştirilene kadar ilimizde geçici olarak ikamet edeceklerdir.
     Açıklamada, sığınmacıların okul çağındaki çocuklarına eğitim imkanının sağlandığı, kamu kaynaklarından nakit yardımının yapılmadığı, gıda ve giyim gibi temel ihtiyaç maddesi taleplerinin sivil toplum kuruluşları ve hayırseverler tarafından karşılandığı belirtildi.
    
     Muhabir: Soner Kılınç / Ali Rıza Karasu / Tolga Albay
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Uşaktaki sığınmacılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER