Vakıflar Haftası

Vakıflar Haftası -Kütahya Valisi Çiftçi: Vakıf eserlerine, vakfa sahip çıkmamız ve bunları yaşatmamız, gelecek nesillere hem kültürü hem de eserleri canlı olarak devretmemiz lazım


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Vakıf eserlerine, vakfa sahip çıkmamız ve bunları yaşatmamız, gelecek nesillere hem kültürü hem de eserleri canlı olarak devretmemiz lazım dedi.
     Kütahyada, Vakıflar Haftası etkinliklerinin başlaması dolayısıyla Kutlama Komitesi tarafından Zafer Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk bırakılarak, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi.
     Daha sonra, komite üyelerini makamında kabul eden Çiftçi, Osmanlı döneminde bir yerde vakıf kurulurken gelir kaynaklarının da düşünüldüğünü söyledi.
     Vakfın yardımlaşmayı da bünyesinde barındırdığını ifade eden Çiftçi, şöyle konuştu:
     Vakıf eserlerini koruyup yaygınlaştırdığımız zaman ciddi manada turizm geliri elde ederiz. Yaklaşık bin yıl önce hamam ve medrese yaptırılmış. Bunları korumamız gerekiyor. Devlet eliyle yürütülen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, toplumun fakir kesimlerinin en ücra köşesine kadar ulaşıyor. En ücra evdeki insana kadar ulaşan, gece gündüz demeden, hatta sadece ildeki değil yurt dışından da gelen varsa onlara sahip çıkan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız var. Vakıf eserlerine, vakfa sahip çıkmamız ve bunları yaşatmamız, gelecek nesillere hem kültürü hem de eserleri canlı olarak devretmemiz lazım.
     Kütahya Vakıflar Bölge Müdürü Hasan Gök de vakıf hizmetlerini geniş halk kitlelerine tanıtmak amacıyla her yıl mayıs ayının ikinci haftasının Vakıflar Haftası olarak kutlandığını anımsattı.
     Bu hafta dolayısıyla Kütahyada çeşitli etkinlikler planlandığını dile getiren Gök, Vakıf kuran atalarımızı şükran ve minnetle yad ediyoruz diye konuştu.
    
     -Diğer etkinlikler-
    
     Vakıflar Bölge Müdürlüğünce hazırlanan etkinlikler kapsamında Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Fen Edebiyat Fakültesinde, DPÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Arif Kolay tarafından Vakıf Hizmetleri ve Vakıf Medeniyetimizden Örnekle konulu konferans verildi.
     Yarın Eskişehirde kurulu Eğitim Sağlık ve Bilimsel Araştırma Çalışmaları Vakfınca Eskişehirdeki bir ilköğretim okulunda öğrencilere diş macunu ve diş fırçaları dağıtılması, 9 Mayısta Vakıflar Bölge Müdürlüğünde öğrencilere vakıflarla ilgili bilgi verilmesi ve belgesel film izletilmesi, 10 Mayısta vefat eden vakıf kurucuları anısına Kütahya Takvacılar, Uşak Ulu, Eskişehir Kurşunlu, Afyonkarahisar İmaret camilerinde ikindi namazı öncesi mevlit okutulup hatim duası yapılmasıyla etkinlikler devam edecek.
     Etkinlikler, 11 Mayısta Afyonkarahisarda kurulu Turunçzade Beyefendi Ali Bey Bin Mustafa Bey Vakfınca ailesi ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye ve yoksullara gıda yardımı yapılmasıyla sona erecek.
     (HŞ-SDT-MRS)

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER