Vali Lekesiz Reyhanlı Barajında incelemelerde bulundu

Vali Lekesiz Reyhanlı Barajında incelemelerde bulundu


HATAY (A.A) - Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Reyhanlı Barajı inşaat alanında incelemelerde bulunarak devam eden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
     Valilikten yapılan yazılı açıklamada Vali Lekesiz, Şantiye binasında düzenlenen toplantıda bölge, il ve ülke için büyük öneme sahip olan baraj ile Amik Ovasında yer alan 600 bin dekar arazinin sulanmasının ve 200 bin dekar sahanın da taşkından korunmasının sağlanacağını bildirdi.
     Açılışının 15 Mayıs 2015 tarihinde yapılması planlanan baraj inşaatında 24 saat çalışma esasının devam ettiğini belirten Lekesiz, nakdi ve fiziki gerçekleşmenin şuan itibariyle yüzde 32, 2013 yılı hedefinin ise yüzde 75lere ulaşmak olduğunu ifade etti.
     Baraj inşaatı bittiğinde 600 bin dekar arazinin sulanacağı göz önüne alındığında gecikmesinin il, ilçe, ve ülke ekonomisi açısından kayıp olacağını vurgulayan Vali Lekesiz, çalışmaların titizlikle devam ettiğini kaydetti.
     Toplantıya, Vali Yardımcısı Mehmet Eriş, Reyhanlı Kaymakamı Yusuf Güler, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, DSİ Hatay İl Müdürü Ali Şensöz, Proje Müdürü Galip Tütüncüler, Kontrol Mühendisi Ali Bilici, Harita Mühendisi Mustafa Bebek, Jeoloji Mühendisi Yasin Can ve Şantiye Şefi Güray Göksu katıldı.
    
     Muhabir: Emin Sansar
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber Vali Lekesiz Reyhanlı Barajında incelemelerde bulundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER