Vali Öz, büyüklere tablet küçüklere süt

Vali Öz, büyüklere tablet küçüklere süt dağıttı


AMASYA (A.A) - Amasya Valisi Abdil Celil Öz, FATİH ve Okul Sütü Akıl Küpü projeleri kapsamında okulara ziyaretlerde bulunarak tablet bilgisayar ve süt dağıttı.
     Öz, beraberindeki Vali Yardımcısı Hakan Kılınçkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Taş, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Öner Nergiz ve İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cahit Gülbay ile okullara ziyaretlerde bulunarak öğretmen ve öğrencilere tablet bilgisayar ve süt dağıttı.
     Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Boğazköy İlkokullarında tablet ve süt dağıtımına katılan Öz, dağıtım sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu.
     Amasyanın eğitim alt yapısının iyi durumda olduğunu ve başarı için öğrencilerin önünde hiçbir engelin bulunmadığını vurgulayan Öz, FATİH Projesi kapsamında 25 okulumuzda akıllı tahtaların montaj işlemi yapıldı. Altyapı çalışmaları halen devam ediyor. Bu eğitimde önemli bir çağ atlama. Yeni bir çağa geçiş dedi.
     Temsili olarak ilk etapta 9. sınıflar olmak üzere öğretmen ve öğrencilere 710 tablet dağıtıldığını belirten Öz, şöyle devam etti:
     Bu proje bilgi ve bilişim çağının gerekleri yerine getirmek için önemli bir aşama. Tablet bilgisayarlar ve akıllı tahtalar sayesinde sınıflarımızda öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz daha interaktif bir eğitim ortamına kavuşacaklar. Böylece öğretme ve öğrenme kapasitelerinin artacağını düşünüyoruz. Proje Amasyamızda başarılı bir şekilde uygulanıyor. Bu projeyi çok önemsiyoruz.
     Okul Sütü Akıl Küpü projesi kapsamında haftanın üç günü il genelinde toplam 23 bin 163 öğrenciye süt dağıtıldığını kaydeden Öz, Öğrencilerimiz süt içme alışkanlığını, burada sağlanan alışkanlıklarla geliştirecektir. Öğrencilerimizin sağlıklı gelişmesi açısından çok önemli bir proje olduğunu düşünüyoruz. Süt hassasiyeti oluşmaması için sütleri bazı okullarda bisküvilerle veriyoruz ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Vali Öz, büyüklere tablet küçüklere süt Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER