Vanda Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri

Vanda Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri


VAN (A.A) - Vanda, yaklaşan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, 3 kategoride Hz. Muhammedin hayatını anlatan kitap okuma yarışması başlatıldı.
     İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü ve Van Öğretmenler Derneği (VÖDER) ile Din Adamları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİYADER) işbirliğiyle başlatılan yarışmanın, tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.
     Yaklaşan Kutlu Doğum Hastası etkinlikleri kapsamında, yarışmalar yetişkin, ilk ve orta öğretim kategorilerinde yapılacak.
     Yarışmada, ilköğretim kategorisinde Rahime Kayanın Efendiler Efendisi, orta öğretim kategorisinde Reşit Haylamazın Efendimiz, yetişkinlerdeyse M. Fettullah Gülenin Sonsuz Nur Serisi ve Osman Keskinoğlunun Siyeri Nebi isimli eserleri okutulacak.
     Yarışmada, her kategorinin birincisi umreye gönderilecek. Dereceye giren diger öğrencilere ise, notebook, tablet bilgisayar ve 8 ciltlik kitap serisi hediye edilecek.
     Tanıtım toplantısında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, Hz. Muhammedin, yaşadığı dönemde yüz binlerce insana öğretmen olduğunu belirtti.
     Kına, İlk emri oku olan bir inancın mensubuyuz. Bu vesileyle okuyarak topluma bir şeyler kazandırmak gerekir. Efendimizin ahlak ve edebini çocuklarımıza anlatmayacağız da kime anlatacağız. Efendimizi anlatabilir ve yaşayabilirsek, o zaman şimdi yaşadığımız sosyal sorunları yaşamazdık. Her insan hayatında en az bir kere Hz. Muhammedin hayatını okumalı dedi.
     İl Müftüsü Nimetullah Arvas ise, Hz. Muhammedi anlatmakta dilin aciz kaldığını söyledi.
     Arvas, Efendimizi ancak Allah metheder. Diller onu anlatmada aciz kalır, kalemlerse tükenir ve onu anlatmaya yetmezdi. Bu amaçla düzenlenen çalışma çok isabetli bir karar. Bu kampanyanın başarılı olmasını diliyorum. Türkiyede okuma oranı çok düşük. Ancak bölgemizde bu oran daha da düşük. Bu tür projelerle okuma oranlarını yükseltebiliriz diye konuştu.
     Programda eğitimci Celalettin Özel de bir konuşma yaptı.
     Kınanın sponsor firmalara plaket vermesiyle toplantı sona erdi.
    
     Muhabir: Cemal Aşan - Emre Ilıkan / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Vanda Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER