Vandaki KCK operasyonu

Vandaki KCK operasyonu -Terör örgütü, okul yakma ve izinsiz gösterilerde yaşı küçük çocukları kullandı


VAN (A.A) - Vanda terör örgütü PKKnın şehir yapılanması olan KCK, kent merkezindeki izinsiz gösteriler ve okul kundaklamalarında yaşı küçük çocukları kullandı.
     Van Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla dün sabah saatlerinde, terör örgütü PKKnın şehir yapılanması KCKnın gençlik kollarına yönelik operasyon gerçekleştirildi.
     Beyüzümü, Hacıbekir, Akköprü ve Yalımerez mahallelerinde 17 farklı adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 25 kişi, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.
     Gözaltındaki 11 kişinin yaşı küçük olması nedeniyle Çocuk Şube Müdürlüğüne teslim edilirken, diğer 14 kişinin ise emniyetteki sorgusu sürüyor.
    
     -Yaşı küçük çocukları kullandılar
    
     Bu arada, gözaltına alınan 11 çocuğun, kısa bir süre önce taşlı ve molotofkokteylli saldırıya uğrayan Van Gölü Teknik Meslek Lisesi, Mehmet Akif Ersoy Lisesi, Hacıbekir İlköğretim Okulu ve 7 Nolu Aile Sağlığı Merkezi saldırılarında kullanıldığı belirlendi.
     Öte yandan gözaltına alındığı sırada üzerinde sahte kimlik bulunan bir kişinin, kısa bir süre önce acemi birliğinden izne geldiği ve sahte kimlik kullanarak izinsiz gösteriler ile okul kundaklama olaylarına karıştığı tespit edildi.
     Emniyette gözaltında bulunan göstericilerin, sorgulama sonrası adliyeye sevk edileceği öğrenildi.
    
     Muhabir: Necat Hasar - Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Vandaki KCK operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER