Vanlı muhtarlardan çözüm sürecine destek

Vanlı muhtarlardan çözüm sürecine destek -Van Merkez Köy ve İlçeleri Muhtarlar Derneği üyeleri, sürece destek amacıyla Çanakkale Savaşlarının yaşandığı Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkını ziyaret etti (Fotoğraflı-Görüntü


ÇANAKKALE (A.A) - Van Merkez Köy ve İlçeleri Muhtarlar Derneği üyeleri, çözüm sürecine destek amacıyla Çanakkale Savaşlarının yaşandığı Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkını ziyaret etti.
     Derneğin 93 üyesi, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkındaki şehitlik, anıt ve mezarları alan kılavuzu eşliğinde gezerek, Çanakkale Savaşları konusunda bilgi aldı.
     Dernek başkanı İbrahim Köseoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının sürecin, birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde son bulması olduğunu söyledi.
     Türk ve Kürt halklarının Çanakkalede kardeşçe, omuz omuza savaştığını belirten Köseoğlu, Bizler bu kanın durması için buraya geldik. Halkımız niye boşu boşuna kan döküyor- Sayın Başbakanımıza da ayrıca Van halkı adına teşekkür ediyoruz. Allah ondan razı olsun, ona kuvvet, güç versin. İnşallah bu süreç böylece sona erecek. Kan dökülmeyecek, insanlar ölmeyecek. Temennimiz budur dedi.
     Van Gaziler Derneği Başkanı, Kıbrıs gazisi Cafer Oğuz ise Çanakkale Savaşlarının yaşandığı alanları görmek ve Çanakkale şehitlerini ziyaret etmek için Gelibolu Yarımadasına geldiklerini ifade etti.
     Türkiyede kan dökülmesini istemediğini anlatan Oğuz, Hiçbir ana ağlamasın. Hiç kimse bundan sonra acı çekmesin. Askerlerimiz, polislerimiz, sivillerimiz ölmesin. Biz bunu Allahtan istiyoruz. Ezanımız susmasın, bayrağımız inmesin diye konuştu.
    
     Muhabir: Bülent Ersöz / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Vanlı muhtarlardan çözüm sürecine destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER