Vatandaşlar, dolandırıcılık olaylarına karşı uyarıldı

Vatandaşlar, dolandırıcılık olaylarına karşı uyarıldı


ARTVİN (A.A) - Artvinde vatandaşlar, dolandırıcılık olaylarına karşı uyarıldı.
     Artvin Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, çağın en önemli iletişim araçlarından biri olan ve hemen herkesin yararlandığı telefonların, dolandırıcıların son dönemlerde yoğunlukla kullandıkları bir araç olduğu belirtildi.
     Farklı senaryolarla kendilerini polis, savcı, hakim ve asker olarak tanıtarak vatandaşlardan farklı isteklerde bulunan ve onları telefon aracılığı ile dolandıran şahısların amaçlarına ulaşamamaları için Artvin Emniyet Müdürlüğünce vatandaşları bilgilendirmek amacıyla il merkezinde dağıtılmak üzere bin 500 adet broşür hazırlandığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Hazırlanan broşürler İl Emniyet Müdürlüğü personelince vatandaşlarımızın adreslerine gidilerek, kendilerine teslim edilecektir. Ayrıca broşürler halkımızın sıklıkla kullandığı kurumlara topluca bırakılarak, tüm halkımızın konu ile ilgili olarak bilgi sahibi olması sağlanacaktır. Bu kapsamda vatandaşlarımızdan telefonla kendilerini arayarak çeşitli isteklerde bulunan kişilere kesinlikle itibar etmemelerini, kişisel bilgilerini vermemelerini, böyle bir durumla karşılaştıklarında en yakın kolluk birimine müracaat etmelerini önemle hatırlatırız.
    
     Muhabir: Yener Dedeoğlu
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Vatandaşlar, dolandırıcılık olaylarına karşı uyarıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER