VATSOdan yatırımcıya moral ziyareti

VATSOdan yatırımcıya moral ziyareti


VAN (A.A) - Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) yönetim kurulu Üyeleri, 150 kişinin istihdam edildiği Meye Tekstil Atölyesini ziyaret etti.
     VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, İpekyolu Caddesindeki 2 katlı bir binada üretim yapan Vanlı iş adamına ait tekstil fabrikasında incelemelerde bulundu.
     İşletme Müdürü Celal Tukyay tarafından kapıda karşılanan VATSO heyeti, üretimin yapıldığı bölümleri gezerek ürünler hakkında bilgi aldı.
     Atölye ile ilgili bilgi veren Tukyay, 600 metrekaresi kesimhane olmak üzere 2 bin metrekarelik bir alanda üretim yaptıkları atölyede 150 kişinin istihdam edildiğini ve yıllık bir milyon adet penye üretimi gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.
     Fabrikanın 1 milyon dolara mal olduğunu vurgulayan Tukyay, Vanda kurulacak olan Tekstil Kent Projesinde de yer almak istediklerini ve kendilerine yer tahsisi yapılması halinde 500 kişinin istihdam edileceği büyük bir fabrika kuracaklarını söyledi.
     Büyük yatırım yapmanın yürek istediğini ve cesaretlerinden dolayı kendilerini kutladığını belirten VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu ise Vanın kalkınmasının ancak bu tür iş yerlerinin açılmasıyla mümkün olacağını kaydetti.
     Ticaretin riskli bir iş olduğunu anlatan Nadiroğlu, şöyle konuştu:
     Siz risk alarak memleketimizin ekonomisine katma değer sağlayacak ve istihdamı artıracak büyük bir yatırım yapmışsınız. VATSO olarak bize düşen önünüzü açmaktır. Odanın her çalışanı görev ve sorumluluklarının bilincindedir. Personel diğer kamu kurumlarındaki çalışanları gibi maaşını devlet bütçesinden almıyor. Maaşlarını ilde bulunan tüccar, tacir ve sanayicinin alın teri ile kazandığı paradan odaya ödediği aidatlarından aldığının bilincinde ve biz bunu personelimize aşılamışız.
     Nadiroğlu, kentteki yatırımından dolayı Tukyaya teşekkür plaketi verdi.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber VATSOdan yatırımcıya moral ziyareti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER