Vezirköprüde eski kent dokusu canlandırılacak

Vezirköprüde eski kent dokusu canlandırılacak


SAMSUN (A.A) - Vezirköprü sokaklarında eski kent dokusunun canlandırılacağı bildirildi.
     Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, yaptığı yazılı açıklamada, Vezirköprüde sokak sağlıklaştırma çalışmaları hakkında bilgi verdi.
     Aksoy, Vezirköprü Belediye Başkanlığı tarafından ihale edilen ve Samsun İl Özel İdaresi Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu (KUDEB) tarafından yürütülen Vezirköprü Sokak Sağlıklaştırma Projesi kapsamında yapılan 1. etap çalışmalarında sona gelindiğini belirtti.
     Aksoy, şunları kaydetti:
     Eski kent dokusunu tekrar hayata geçirmek amacıyla yapımı başlanan ve 4 etaptan oluşan projenin tamamlanmasıyla toplamda 110 binanın restoresi yapılacak. Projenin ilk etabında, ikisi tarihi eser olarak tescilli olan ve 17 tanesi geleneksel olan toplam 19 tarihi binanın restorasyon çalışması bitmek üzeredir. Projenin ikinci etabında ise üçü tarihi eser olarak tescilli olan ve 23 tanesi geleneksel olan 26 tarihi binanın restorasyon işine de 2012 yılının 10. ayında başlandı. Yakın zamanda tamamlanacak olan 1. ve 2. etap çalışmaları sonucunda toplamda beşi tarihi eser olarak tescilli olan bina ve 40 tanesi geleneksel olan binanın restorasyon çalışması bitmiş olacak. Önümüzdeki dönemde başlayacak olan 3. ve 4. etap çalışmalarında ise toplamda 65 tarihi binanın sağlıklaştırması yapılacak.
    
     Muhabir: Fatma Kalay
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Vezirköprüde eski kent dokusu canlandırılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER