Voleybolda hedef ligin kalitesini artırmak

Voleybolda hedef ligin kalitesini artırmak -Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mutlugil: "Gelecek sezon liglerde sistemde çok değişiklik düşünmüyoruz ancak oynanan voleybol kalitesinin artması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz"


İZMİR (A.A) - Ali Korkmaz - Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, "Gelecek sezon liglerde sistemde çok değişiklik düşünmüyoruz ancak oynanan voleybol kalitesinin artması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.
     Mutlugil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hem bayan hem erkek liglerinin Avrupanın en iyi ligleri arasında yer aldığını, buna kulüplerin çok büyük katkılarının olduğunu söyledi.
     İyi oyuncuların ve antrenörlerin ligin kalitesini yükselttiğini kaydeden Mutlugil, sözlerini şöyle sürdürdü:
     "Uzun soluklu maraton bittikten sonra play-off mücadelesi sürüyor. Arkas Spor ile Halkbank arasındaki erkekler play-off final serisinin ilk maçı voleybol kalitesi olarak çok üst seviyedeydi. Maçların bu şekilde geçmesi hem ülke voleybolumuzun gelişimini hem de voleybolun popülaritesinin artmasını sağlayacak. Ben erkekler final serisinin ilk maçından çok zevk aldım. Lige yakışır bir final mücadelesi izleyeceğiz. Gelecek sezon liglerde sistemde çok değişiklik düşünmüyoruz ancak oynanan voleybol kalitesinin artması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ligi kulüplerimizin desteğiyle daha ileriye götürmeye çalışacağız."
    
     -Yıldız Erkekler Avrupa Şampiyonası-
    
     Mutlugil, Sırbistan ve Bosna-Hersekin ortaklaşa düzenlediği Yıldız Erkekler Avrupa Şampiyonasını 5. sırada tamamlayan Türk Milli Takımının şanssız bir turnuvayı geride bıraktığını, güçlü rakiplerin bulunduğu ilk grubu 1 mağlubiyetle 3. bitirdiğini söyledi.
     Klasman maçlarını namağlup şekilde tamamlayan Milli Takımın 5. olduğunu belirten Mutlugil, "İyi bir sonuç elde ettiler. Bundan sonra Dünya Şampiyonası ve Avrupa Gençlik Olimpik Yaz Festivalinde tecrübe kazanacak oyuncuların A Milli Takımı oluşturacağını düşünüyorum" dedi.
    
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Voleybolda hedef ligin kalitesini artırmak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER