WHOdan Türk bilim adamına görev

WHOdan Türk bilim adamına görev -FÜ Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murad Atmacanın, 2015 yılında yayımlanacak Hastalıkların Uluslararası Sınıflandırılması adlı tanı kılavuzunun üst kuruluna seçi


ELAZIĞ (A.A) - Fırat Üniversitesi (FÜ) Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murad Atmacanın, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından 2015 yılında yayımlanacak Hastalıkların Uluslararası Sınıflandırılması adlı tanı kılavuzunun üst kuruluna seçildiği bildirildi.
     Atmaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, WHOnun, her 10-15 yılda bir, tıbbın bütün alanlarında hastalıkların tanı ölçütlerinin gözden geçirildiği ve düzenlendiği yeni kılavuz çıkardığını söyledi.
     Hastalıkların Uluslararası Sınıflandırılması (ICD) tanı kılavuzunun 11inci versiyonunun 2015 yılında çıkarılacağını belirten Atmaca, psikiyatrinin beş ana dalından biri olan ve yeni bir temel tanı başlığı olan Obsessive-Compulsive Disorder And Related Disorders (Obsesif Kompulsif Bozukluk ve İlişkili Bozukluklar) konusunda tanı ölçütlerini belirleyecek üst kurula seçildiğini aktardı.
     Prof. Dr. Atmaca, Milwaukee, Minnesota, Columbia, New York ve Edinburgh üniversitelerinin aralarında bulunduğu 9 üniversitenin yanı sıra Türkiyeden de ben çağrıldım. Ülkemin ve Fırat Üniversitesinin bayrağını taşımak ve böyle önemli bir alanda dalgalandırmak benim için gurur verici diye konuştu.
     Uluslararası alanda birçok toplantıya konuşmacı olarak katıldığını dile getiren Atmaca, tıp dünyasının temel kaynaklarından olan tanı kılavuzunun, uluslararası arenada kendini ispatlamış akademisyenlerin katılımıyla WHO tarafından çıkartıldığını bildirdi.
    
     Muhabir: Bestami Bodruk / Ömer Fansa / Ahmet Ekici
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber WHOdan Türk bilim adamına görev Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER