Yaban hayvanlarını unutmadılar

Yaban hayvanlarını unutmadılar -Orman ve Su İşleri 12. Bölge Müdürlüğü Avcılık Yaban Hayatı Şube Müdürü Kamil: Bölge Müdürlüğü olarak yaban hayatını korumak amacıyla 5 ilde 9 bin 150 kilogram yemi doğaya bıraktık (Fot


GÜMÜŞHANE (A.A) - Orman ve Su İşleri 12. Bölge Müdürlüğü Avcılık ve Yaban Hayatı Şube Müdürü Rıza Kamil, Bölge Müdürlüğü olarak Artvin, Rize, Trabzon, Giresun ve Gümüşhanede doğaya 9 bin 150 kilogram yem bıraktıklarını bildirdi.
     Kamil, Orman ve Su İşleri Gümüşhane Şube Müdürü Emel Mazlum ve müdürlük çalışanlarıyla Torul ilçesine bağlı Harmancık köyü kırsalında, yaban hayatı için yem bıraktı.
     Kamil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Yaban TV ve Avcılar Federasyonu arasında imzalanan protokol gereğince Aralık ayında, ülke genelinde kınalı kekliklerin popülasyonunun artırılması ve diğer yabani hayvanların desteklenmesi için yem bağışı kampanyası başlatıldığını belirtti.
     Kampanya kapsamında 260 bin kişinin 1 milyon kilogram yem bağışında bulunduğunu ifade eden Kamil, Bu, Türkiye tarihinde büyük bir rekor. Kampanyamız dünya çapında büyük beğeni topladı dedi.
     Aralık ayından itibaren kış şartlarında yem bulmakta sıkıntı çeken yaban hayvanlarının beslenmesi için yemleme çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Kamil, Şu anda Gümüşhanede yaban hayvanlarını desteklemek amacıyla yemleme çalışması yapıyoruz. Yaklaşık 300 kilogram yemi doğaya bıraktık. Bölge Müdürlüğü olarak Aralık ayından itibaren Artvinde 800, Giresunda 2 bin 600, Gümüşhanede 2 bin 150, Trabzonda bin 350 ve Rizede 2 bin 350 kilogram olmak üzere toplam 9 bin 150 kilogram yemi doğaya bıraktık diye konuştu.
     Bu yılki hedeflerinin karlı geçen dönemde 40 ton yemi yaban hayvanlarıyla buluşturmak olduğunu kaydeden Kamil, şunları söyledi:
     Böylece hem yaban hayatını koruyoruz hem de ağır geçen kış şartlarında yaban hayvanlarının yaşamlarını sürdürmelerini sağlıyoruz. Bölge Müdürlüğü olarak sivil toplum kuruluşlarını, öğrencilerimizi, avcı kuruluşlarımızı bu kampanyanın içine katıyoruz. Vatandaşlarımızın büyük bir merakı ve desteği var. Bundan mutluluk duyuyoruz. Bizler bu günkü yemleme ile Gümüşhanede 2 bin 450 kilogram yemi yaban hayatını korumak amacıyla doğaya bıraktık. Yemleme faaliyetlerimiz devam edecek.
     Orman ve Su İşleri Gümüşhane Şube Müdürü Emel Mazlum ise Gümüşhanede ağır kış şartlarının sürdüğünü, bu şartlar devam ettiği sürece yemleme çalışmalarını sürdüreceklerini dile getirdi.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir / Asena Akçay
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Yaban hayvanlarını unutmadılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER