Yabancı konuklara Aydın tanıtıldı

Yabancı konuklara Aydın tanıtıldı


AYDIN (A.A) - Aydında Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulunun ortaklığında gerçekleştirilen Aktif Vatandaşlık ve Hoşgörü isimli Avrupa Birliği projesi kapsamında yabancı konuklara kent kültürü tanıtıldı.
     Proje Sorumlusu Mehmet Akan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Almanya ve İspanyadan gelen dernek yetkililerinin Aydını tanıma fırsatı yakaladığını kaydetti.
     Proje kapsamında 2013 Mart ayında Aydından da bu ülkelere ziyaret gerçekleştirileceğini belirten Akan, yabancı konukların Aydının tarihi ve turistik mekanlarını gezdiklerini, Halk Eğitim Merkezinin çalışmalarını inceleme fırsatı bulduklarını kaydetti.
     Akan, şunları söyledi:
     3 Alman ve 2 İspanyol konuğumuz Aydın ziyareti boyunca tarihi ve turistik mekanları tanımanın yanı sıra Halk Eğitim Merkezi bünyesindeki kursiyerlerin yaptığı, tel kırma, kanaviçe, kırık bohça, katı sanatı gibi eserleri de inceleme fırsatı yakaladı. Yabancı konuklardan bir kısmı bu sanatları yapma imkanı da buldu. Kendileri bu sanatlardan bir çoğunu Avrupada görmediklerini ve çok beğendiklerini dile getirdi. Proje kapsamında Aydından da bu ülkelere gidilerek oraların kültürünü tanıma imkanı yakalanacak.
    
     Muhabir: Gökmen Şireci / Suat Deniz
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Yabancı konuklara Aydın tanıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER