Yağlıderede tehlike oluşturan kayalar kırılmaya başlandı

Yağlıderede tehlike oluşturan kayalar kırılmaya başlandı


GİRESUN (A.A) - Yağlıdere ilçesi Günece Mahallesinin Taşyanı mevkisinde evler için tehlike oluşturan kayalar kırılmaya başlandı.
     Yağlıdere Belediye Başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllardır çözülemeyen kaya sıkıntısından mahalle halkının kısa bir süre sonra kurtulacağını söyledi.
     Günece Mahallesinde yıllardır kaya sorunu yaşanmakta olduğunu anımsatan Kırhasanoğlu, şöyle devam etti:
     Burası daha önceden afet bölgesi ilan edilerek burada yaşayan vatandaşlarımızın bu bölgeden kalkması gündeme gelmişti. Ama bu haktan sadece 7 kişi yararlanmıştı. Geri kalan vatandaşlarımız ise biz arazimizden çıkmıyoruz, yerimizde kalacağız diye ısrar ettiler. Bizlerden daha sonra kayanın kırılması yönünde mahalle halkı istek ve talepte bulundu. Bizler de gerekli yerlere başvurularımızı yapıp kayayı bu bölgeden kaldırmak adına yeniden programa aldırıp ödeneğini de tekrar çıkartıp ihalesini de yaptırdıktan sonra kayanın kırılma işlemine başlandı. Yıllardır çözülemeyen kaya sıkıntısından mahalle halkımız kısa bir süre sonra kurtulacak. Mahalle sakinlerini bu kaya kırılana kadar sağduyulu olmaya davet ediyor, bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz.
     Mahalle sakinlerinden Celal Özdemir ise şunları kaydetti:
     Mahallemizde kaya sorunu yaklaşık olarak 1990 yılından beri devam ediyordu. Şu an yapılan çalışmadan mahalle sakini olarak memnun olduğumu ifade etmek istiyorum. İnşallah kısa bir süre içerisinde bu kaya kırılarak korkulu rüya görmekten kurtulmuş olacağız. Bu kayanın kırdırılmasında emeği geçen herkesten Allah razı olsun.
    
     Muhabir: Aytekin Özdemir
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Yağlıderede tehlike oluşturan kayalar kırılmaya başlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER