Yakutiyede kaçak binanın yıkımı 3 gün

Yakutiyede kaçak binanın yıkımı 3 gün sürdü


ERZURUM (A.A) - Yakutiye Belediyesi, mahkeme tarafından yıkım kararı bulunan kaçak binayı 3 günde yıktı.
     Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, yaptığı yazılı açıklamada, Bosna Caddesi üzerinde bulunan bir kooperatif inşaatının 154 metrekarelik bölümünün 3 günlük bir çalışma sonucunda yıkıldığını belirtti.
     Binanın kaçak kısmıyla ilgili mahkeme kararı bulunduğunu anımsatan Korkut, bu kararı yerine getirdiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:
     Biz kooperatif yetkililerini resmi yollardan uyardık, gerekli önlemlerin alınmasını istedik. Binanın yıkılması gerekiyor. Çünkü hiçbir şekilde mevcudun üzerine bir yük koyabilmek mümkün değil. İnşaatın yıkılarak yeniden yapılması gerekiyor. Çok zor bir işlem yaptık. Tecavüzlü alanı ana binadan el gücüyle ayırdık. Bu uzun zaman aldı. Ardından kato yardımıyla yıkım tamamlandı. Kar yağışı da çalışmalarımızı biraz geciktirdi. Çalışmalar 3 gün sürdü. Karkas olarak 10 kışı geçirmiş bir bina var. Haliyle yıpranmış, taşıma sistemince ciddi sıkıntılar var. Performans testleri yapıldı. Statik açıdan sıkıntılı. Kooperatif yetkililerinin gerekli tedbirleri almaları gerekiyor.
    
     Muhabir: Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Yakutiyede kaçak binanın yıkımı 3 gün Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER