Yalovada Seyyar Şişme Sahra Hastanesi tanıtıldı

Yalovada Seyyar Şişme Sahra Hastanesi tanıtıldı


YALOVA (A.A) - Sağlık Bakanlığı tarafından İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis edilen Seyyar Şişme Sahra Hastanesi tanıtıldı.
     TİGEM arazisi içerisinde bulunan fuar alanında yapılan tanıtım toplantısında Yalova Vali Yardımcıları Cezmi Türk Göçer, Atilla Selami Abban, İl Sağlık Müdürü Ali Daştan hazır bulundu. Davetlilere bir konuşma yapan Daştan, seyyar hastanenin tüm bölgeye hizmet verebileceğini söyledi. Daştan, "Seyyar hastane 506 metrekarelik bir alanda kurulmakta olup 50 yataklıdır. Kurulumu yaklaşık 2 saat sürer ve lüzum halinde başka bir bölgeye taşınabilmektedir. Kompresörle şişirilen hastane; 72 metrekare olan ana çadır, 30 metrekare dekontaminasyon çadırı ve 44 metrekare şişme ana çadırdan oluşuyor" dedi.
     Seyyar hastane ile ilgili detaylı bilgiler de veren Daştan, sözlerini şöyle sürdürdü:
     "Hastanede; ana üniteler 4 kirişli, tamamen yanmaz ve su geçirmez, PVC malzemeden üretilmiş çadırlardan oluşmaktadır. Ayrıca şişme çadır hastanede ısıtma soğutma sistemleri, aydınlatma, su ve havalandırma gibi bütün özellikler mevcuttur. Hastanemizde acil hizmet, acil bakım, yoğun bakım, kimyasal-biyolojik-radyolojik-nükleer tehlike anında dekontaminasyon, genel ortopedi, genel cerrahi, anestezi, kadın doğum ünitesi, ameliyathane sistemi ve hasta gözlem ünitelerimiz mevcuttur."
     Yalova İl Sağlık Müdürlüğü UMKE ekiplerine hastane kurulum eğitimi verildiğini dile getiren Daştan, "Olağanüstü hal ve durumlara hazırlık kapsamında, ilimiz UMKE ekiplerince tatbikat amaçlı olarak yılda iki kere kurulum ve eğitim yapılacaktır" ifadesini kullandı.
     Vali Yardımcısı Göçer ise Yalovada afetler konusunda önemli çalışmaların yapıldığını belirterek, "Afette hazırlık konusunda dünya standartlarında ne oluyorsa bu ülkemizde de oluyor. Önemli olan afetlerde yaşanacak sıkıntıları asgariye indirebilmek. Burada Yalova için her türlü planın yapıldığını söyleyebilirim. Afet sonrasında normal santraller bozuk olsa bile iletişim kurulabilecek telefon sistemleri kuruldu. Akla gelebilecek, gelinmeyecek her türlü tedbir alındı. Her açıdan afetlere hazırız" diye konuştu.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Yalovada Seyyar Şişme Sahra Hastanesi tanıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER