Yanan alanlara 13 bin fidan dikilecek

Yanan alanlara 13 bin fidan dikilecek -ASAT Genel Müdürü Fethi Yalçın: -Doğaya sahip çıkmak hepimizin görevi


ANTALYA (A.A) - Büyükşehir Belediyesi Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT) tarafından geçtiğimiz yıl Duraliler su kaynağında yaşanan orman yangınında yanan 90 dekarlık alanda ağaçlandırma çalışması başlatıldı.
     Duraliler su kaynağında yaşanan yangının ardından harekete geçen ASAT, yanan alanların yeniden ağaçlandırılması için Orman Bölge Müdürlüğü ile ağaçlandırma çalışması başlattı. Yangında zarar gören 90 dekarlık alanda zemin tesviye ve temizleme çalışmaları yapıldıktan sonra ASAT personelince zarar gören alanlara ilk fidanlar dikildi.
     Fidan dikim törenine ASAT Genel Müdürü Fethi Yalçın, genel müdür yardımcıları, yönetim kurulu üyeleri, daire başkanları ve ve ASAT personeli katıldı. Alana ilk etapta yol kenarlarına yangına dayanıklı zakkum, piramidal servi fidanları başta olmak üzere, harnup, defne, fıstık çamı ve kızılçam türlerinden fidan dikildi.
     Yangından zarar gören alana çam ağacı dikerek kampanyayı başlatan ASAT Genel Müdürü Fethi Yalçın, doğayı korumanın kurumsal değil, insani bir vazife olduğunu söyledi.
     Yanan bölgeye 13 bin fidan dikeceklerini ifade eden Yalçın, Biz doğanın tam kalbinde olan bir kurumuz. Bizi var eden doğaya sahip çıkmak hepimizin görevi. Bugün burada kurum içi ve kurumlar arası işbirliğini bir arada görüyoruz. Bu alanın ağaçlandırılmasında emeği geçen personelimize ve bize destek veren Orman Bölge Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür ediyorum dedi.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Yanan alanlara 13 bin fidan dikilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER