Yaralı kartala yardım eli

Yaralı kartala yardım eli -Mazgirt ilçesinde jandarma ekiplerince yaralı halde bulunan kartal, yetkililere teslim edildi


TUNCELİ (A.A) - Tuncelinin Mazgirt ilçesinde jandarma ekiplerince yaralı halde bulunan kartal, yetkililere teslim edildi.
     Uzunçayır Jandarma Karakoluna bağlı birlikler, devriye görevi sırasında Seyitli Köprüsü mevkisinde kanadından yaralı bir kartal buldu. Silahla vurularak yaralandığı tahmin edilen kartalı karakola getiren ekipler, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğü Tunceli Şube Müdürlüğü ile irtibata geçti.
     Karakola giden ekipler, kartalı teslim aldı. Ekiplerce veterinere götürülen kartalın tedavisi yapıldı. Veteriner hekim Baran Kar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kartalın silahla kanadından ağır yarlandığını belirterek, Yaralı hayvanın tedavisini yaptık ama durumu ağır. Çünkü kanadı parçalanmış dedi.
     Bu kartalın, şimdiye kadar tedavi ettiği en büyük kartal olduğunu ifade eden Kar, yabani kuşun, Tuncelide sık rastlanan kaya kartalı cinsi olduğunu ve kanat açıklığının yaklaşık 2 metreyi bulduğunu söyledi.
     Orman ve Su İşleri Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğü Tunceli Şube Müdürü Ali Haydar Gürsönmez ise Kartalın kim tarafından vurulduğu bilinmiyor. Ancak bunun tam anlamıyla bir vahşet olduğunu söyleyebiliriz. Ovacıkta geçtiğimiz günlerde vurulan ayılarla bu durum arasında hiçbir fark yok diye konuştu.
     Gürsönmez, yaralı kartalı iyileştirmek için çabaladıklarını söyledi.
    
     Muhabir: Fatma Çıray / Haydar Toprakçı
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Yaralı kartala yardım eli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER