Yardımlarla hayata tutunuyor

Yardımlarla hayata tutunuyor -Elazığda, maden ocağında geçirdiği iş kazası sonucu sakat kalan evli ve 3 çocuk babası Kenan Çelik, malulen emekli olduğu için bağlanan 150 lira maaş ve yardımlarla ailesinin geçimini sağlamaya çalışıyo


ELAZIĞ (A.A) - Elazığda, maden ocağında geçirdiği iş kazası sonucu sakat kalan evli ve 3 çocuk babası Kenan Çelik (40), malulen emekli olduğu için bağlanan 150 lira maaş ve yardımlarla ailesinin geçimini sağlamaya çalışıyor.
     Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2008 yılında, Alacakaya ilçesindeki bir krom madeni ocağında tavanda oluşan çatlakların kontrolünü yaparken, yaklaşık 100 kilo ağırlığındaki bir kaya parçasının ayağına düştüğünü söyledi.
     Sol bacağının dizden aşağısının zarar gördüğü iş kazasının ardından 3 yıl içerisinde 8 kez ameliyat geçirdiğini belirten Çelik, sağlığına tam kavuşamadığını ve koltuk değneğine mahkum kaldığını dile getirdi.
     Kenan Çelik, damarlarının zedelenmesi dolayısıyla ayağına yeterince kan gidemediğinden burger hastalığına da yakalandığını, doktorunun dediğine göre, ileriki dönemde bacağının kesilmek durumunda kalınabileceğini aktardı.
     Kazadan sonra, 2011 yılına kadar, iş görememezlik raporlarıyla SGKdan ayda yaklaşık 500 lira aldığını, daha sonra malulen emeklilik için hastaneye sevk edildiğini kaydeden Çelik, şöyle konuştu:
     Orada heyete girdim. Heyet bana yüzde 91 iş görememezlik raporu verdi. Bunu müdürlüğe sundum. Onlar da evrakları Ankaraya gönderdi. Bana Ankaradan yüzde 19 raporu gönderdiler. Bunun üzerine 150 lira maaş bağlandı. 3 çocuğum var. Biri liseye gidiyor, ikincisi de ortaokula gidiyor, üçüncüsü de birinci sınıfa gidiyor. Eşten, dosttan yardım bekliyorum. Evim kira, kiramı veremiyorum. Yetkililerden bana yardım etmelerini istiyorum.
     Her ay doktora gittiğini, ilaç kesintileriyle birlikte maaşından eline 70-80 lira geçtiğini söyleyen Çelik, kendinden çok çocuklarının durumuna üzüldüğünü, sakatlığı nedeniyle ayakta çalışamadığını, bu nedenle de iş bulamadığını belirtti.
     Çelik, kaza dolayısıyla işverene dava açtığını, hukuki sürecin sürdüğünü sözlerine ekledi.
    
     -Çocuklarım okula aç gidiyor-
    
     Eşi Ayşe Çelik de maddi sıkıntılar içerisinde hayat mücadelesi verdiklerini söyledi.
     Önceleri devletten kira yardımı ve çocuk parası aldıklarını, eşinin malulen emekli olmasından sonra bu yardımların da kesildiğini aktaran Çelik, şunları kaydetti:
     Sakat olduğu için eşime kimse iş vermiyor. İki koltuk değneğiyle yürüyor. Bu yüzden maddi durumumuz çok kötü. Çocuklarım okula aç gidip geliyor. Bu duruma da çok üzülüyorum. Ev kiramı veremiyorum. Ondan bundan aldığımız yardımlarla ayakta durmaya çalışıyoruz. Devletten bir yardım eli uzatmalarını bekliyoruz.
    
     Muhabir: İsmail Şen / Ömer Fansa
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Yardımlarla hayata tutunuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER