Yargıtay kararına tepki

Yargıtay kararına tepki -BDP Milletvekili Kaplan, Böylesi tarihi manastırların sınırları, öyle kanun ile keyfi kararla çizilmez (Fotoğraflı - Görüntülü)


MARDİN (A.A) - BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, Yargıtayın Mor Gabriel Manastırının yanında bulunan arazinin hazineye ait olduğu yönündeki kararına tepki göstererek, Böylesi tarihi manastırların sınırları, öyle kanun ile keyfi kararla çizilmez dedi.
     Kaplan ve BDP Mardin Milletvekili Erol Dora, Mor Gabriel Manastırını ziyaret ederek, Metropolit Samuel Aktaş ile görüştü.
     Kaplan, burada yaptığı konuşmada, Yargıtay kararına göre Mor Gabriel Manastırının yanında bulunan arazinin hazineye ait olduğunu iddia edildiğini hatırlattı.
     Yargıtayın kararını yanlış bulduklarını ifade eden Kaplan, şunları söyledi:
     Kararı, Mezopotamyanın farklı dinlerinin, dillerinin, inançlarının, kültürlerinin bağrına saplanmış bir paslı hançer gibi görüyoruz. Bunu asla kabullenemiyoruz. Çünkü böylesi tarihi manastırların sınırları, öyle kanun ile keyfi kararla çizilmez. On binlerce yıldır sınırları çizilidir.
     Mardin Milletvekili Erol Dora da araziyle ilgili iç hukuk yollarının tükendiğini kaydederek, Mor Gabriel Manastırı Süryaniler için ikinci Kudüstür. Çok önemli bir yerdir. Bu manastır MS 397 tarihinden beri, kurulu olan bir yerdir. Biz uluslararası hukukta mücadelemizi sürdüreceğiz diye konuştu.
     Mor Gabriel Manastırı Metropolit Samuel Aktaş da haksız bir karar olduğu için çok üzgün olduklarını belirterek, Yoksa haklı bir karar olsaydı, bunu kabul ederdik. Fakat haksız bir karardır dedi.
     Aktaş, Yargıtay kararının ellerine daha ulaşmadığını, kararı basından öğrendiklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Selahattin Erol / Şengül Oymak
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Yargıtay kararına tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER