Yasa dışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu Başkanı

Yasa dışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu Başkanı Aslan: -Komisyon, önümüzdeki haftadan itibaren yasal dinleme sınırlarının dışına çıkmak suretiyle kendilerinin dinlendiğine ilişkin gelecek şikayetleri alacak


TOKAT (A.A) - Yasa dışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu Başkanı Zeyid Aslan, Komisyon, önümüzdeki haftadan itibaren yasal dinleme sınırlarının dışına çıkmak suretiyle kendilerinin dinlendiğine ilişkin gelecek şikayetleri alacak dedi.
     AK Parti Tokat Milletvekili Aslan, Almus ilçesinde partisince düzenlenen İlçe Belediye Başkanları Toplantısına katıldı. Toplantı öncesinde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Aslan, Yasa dışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonunun çalışmaları hakkında bilgi verdi.
     Komisyonun gelecek hafta yapılacak toplantısında, dinleme ve izleme yapan kurumlardan teknik konular ve mevzuatla ilgili brifing alacaklarını belirten Aslan, toplantıda Adalet Bakanlığı, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, TÜBİTAK, Jandarma Genel Komutanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatından gelecek uzmanları dinleyeceklerini kaydetti.
     Komisyonun önümüzdeki hafta ağırlıklı olarak komisyon üyelerinin bilgilendirilmesi konusunda çalışma yapacağını ifade eden Aslan, Bir sonraki haftadan itibaren de özellikle dinlenme ve izlenme konusunda mağdur olanlar varsa onların şikayetleri üzerine esasa ilişkin çalışmalara başlayacağız. Ayrıca tabi komisyonumuz Türkiyenin bu konuyla ilgili gündeme gelmiş, kamuoyunun yakından takip ettiği konularla ilgili de araştırma yapacak diye konuştu.
     Üyelere teknik bilgilendirme yapıldıktan sonra komisyonun kendisine bir yol haritası belirleyeceğini bildiren Aslan, bu konuda 3 ana başlık altında çalışma yapacaklarını söyledi.
     Bunlardan birincisinin, yargı kararıyla yapılan ama yetki ve sınırların aşıldığı dinleme ve izlemeler olduğunu belirten Aslan, şöyle devam etti:
     Komisyon, önümüzdeki haftadan itibaren yasal dinleme sınırlarının dışına çıkmak suretiyle kendilerinin dinlendiğine ilişkin gelecek şikayetleri alacak. Tabi bu süreç henüz başlamadığı için kimler şikayetçi olacak bununla ilgili şu anda bir şey söylemek mümkün değil. İkinci olarak, herhangi bir yetkiye dayanmadan yasa dışı dinleme ve izlemelerle ilgili komisyona ulaşacak şikayetler olacak. Henüz bu şikayetler komisyona ulaşmadığı için bunlar kimler olabilir- Bu konuda fikir yürütmek mümkün değil. Ama perşembe günü yaptığımız toplantıda bu konuda fikir beyan eden milletvekili arkadaşlarımız oldu. Komisyondaki arkadaşlarımız, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal ile ilgili kasetin nasıl ve kimler tarafından yapıldığı ya da MHP Başkanlık Divanının üyeleriyle ilgili seçim öncesi ortaya çıkan kasetlerin kimler tarafından, ne amaçla yapıldığını araştırmakla başlamalıyız şeklinde fikir sundu. Sayın Başbakanımızın çalışma odasında bulunan böceğin kimler tarafından, ne amaçla konulduğu ile ilgili de araştırma yapmamız konusunda komisyon üyelerinin düşüncesi var. Ama henüz bunlar karara bağlanmış değil.
     Aslan, somut olarak dinleme ve izlemelerden mağdur olmuş kişilerin şikayetleri üzerine araştırma yapılacağını söyledi.
    
     Muhabir: Zehra Aydın
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Yasa dışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER