Baykal komplosu yargı çetesine uzandı

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'a yönelik kaset komplosunun yargı çetesi olarak bilinen suç örgütüne uzandığı iddia edildi.

Baykal komplosu yargı çetesine uzandı

İddialara göre çetenin lideri olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Mustafa Özsoy ile eski CHP milletvekili Tacidar Seyhan'ın telefonla konuştuğu tespit edildi.

Soruşturmayı genişleten savcı; Mustafa Özsoy ile Tacidar Seyhan'ın CHP Adana milletvekili olduğu dönemde yaptığı görüşmeleri belirledi. İddiaya göre savcı eski vekil Seyhan ile Özsoy'ın havaalanı ve bazı otellerde de yüz yüze görüşmeler gerçekleştirdiğini fiziki takip ile tespit etti. Teknik takibe ilişkin fotoğrafların soruşturma dosyasında olduğu öğrenildi. 

TELEFON KONUŞMALARI SAVCIDA

Çete lideri olduğu iddia edilen Mustafa Özsoy'un CHP'li vekille yaptığı bir telefon konuşmasında, "Bir numaranın odasına kamera ve dinleme cihazı konulmuştur. Genel Merkez'de bazı yerlere de konulmuş. Dikkat edin" dediği, vekilin ise "başka yerlerde var mı?" diye sorduğu bilgisine ulaşıldı.

Bu gelişmelerin ardından eski vekil Tacidar Seyhan, soruşturma savcısı tarafından ifadeye çağrıldı. Ancak Seyhan o dönem milletvekili olduğu gerekçesiyle soruları yazılı cevapladı. 

BAYKAL'A KAMERALI TAKİP BİLGİSİ ÇETEDEN

Telefon görüşmelerini doğruladığı öğrenilen Seyhan'ın, "söz konusu kişi bana Deniz Baykal'ın odasının izlendiği ve dinlendiği, genel merkeze kamera ve dinleme cihazları yerleştirildiği bilgisini verdi" dediği öğrenildi. 

EDİRNE BELEDİYESİ BİLGİSİ DE AYNI YERDEN

Eski vekil, örgüt lideri olduğu iddia edilen Mustafa Özsoy ile görüşmesinin sebebini ise Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin odasına kamera konulduğu bilgisini de kendilerine bu kişinin vermesi olarak gösterdi. Eski vekil Seyhan o dönem Meclis Yasadışı Dinleme Komisyonu üyesi olduğunu hatırlattı ve bu kişiden bilgi almak istediğini kaydetti. CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal ise bu konunun kendisi hakkındaki kaset olayıyla ilgili olmadığını açıkladı.

İDDİA: KASETTEN İNTERNETE DÜŞMEDEN HABERLERİ VARDI

Yargı çetesi olarak bilinen soruşturma, Ergenekon savcısı Muammer Akkaş'ın talimatıyla aralarında avukat, emekli hakim ve adliyede memurlarından oluşan 23 şüphelinin gözaltına alınmasıyla başlamıştı. Savcı'nın şüphelilere yönelik teknik ve fiziki takipte, şahısların Deniz Baykal kasedinden, görüntülerin internete düşmeden önce haberdar olduklarını tespit ettiği öğrenildi. Soruşturmanın bütün sanıkları tutuksuz yargılanıyor.

SAMANYOLUHABER
<< Önceki Haber Baykal komplosu yargı çetesine uzandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER