Yaşam Boyu Öğrenme Projesi

Yaşam Boyu Öğrenme Projesi -Bartından mesleki ve yabancı dil eğitimi almak üzere 30 kişi İspanyaya gidecek


BARTIN (A.A) - Bartından turizm sektöründe mesleki ve yabancı dil eğitimi almak üzere 30 kişinin İspanyaya gideceği bildirildi.
     Bartın Genç İş Adamları Derneğinin (Bartın GİAD), Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ortaklığında yürüttüğü AB Leonardo da Vinci Yaşam Boyu Öğrenme projesi tanıtım toplantısı yapıldı.
     Bartın Valisi Bülent Savur, Belediye Yöresel Taş Evde yapılan toplantıda, kentin turizm potansiyelini her yerde konuştuklarını, bunun yanında turizme yönelik yatırım ve turizm içerisinde istihdam edilecek eğitimli insan temininin önemli olduğunu söyledi.
     Genç iş adamlarının hazırladıkları proje ile Leonardo Da Vinci kapsamında AB fonundan 86 bin avro kaynak elde ettiklerini ifade eden Savur, şöyle konuştu:
     30 sektör insanımız, inşallah sağlıklı bir şekilde İspanyaya gidecek ve orada hem mesleki hem de yabancı dil eğitimi alacaklar. Dolayısı ile daha donanımlı insanlar olarak gelip mesleklerini ifa edecekler. Güzel coğrafya açısından Bartını başka yerlerle mukayese etmek istemiyorum. Ama gerçekçi olmak gerekirse dünyada güzel olan tek yer Bartın değil. Turizmin esas unsurlarından biri coğrafya ve fiziki yapı ama o coğrafyada o fiziki yapının içinde hizmet verecek hizmet insanı önemli unsur. O coğrafyadaki insanların turizme olan katkıları, yaklaşımları, turiste verdikleri değerle ölçülür. Bu açıdan ilimizdeki bu potansiyelin, sektörün içerisindeki eğitimli arkadaşlarla değerlendirilmesi ve Bartının ekonomisine katkı sağlaması fevkalade güzel bir düşüncedir
     Bartın GİAD Başkanı Sinan Kireç de Bartında sivil toplum örgütlerinden birinin ilk defa Avrupa Birliği projesini hak ettiğini ve proje ile 30 kişinin İspanyaya giderek turizmde sektörel ve dil eğitimi alacaklarını belirterek İlgililerin, 31 Mart günü mesai saati bitimine kadar bizzat ofisimize şahsen başvuruda bulunmaları gerekmektedir dedi.
     Bartın Valiliği AB Koordinatörü Cevdet Duran ise 15 erkek 15 kadın olmak üzere 30 gencin mayıs-haziran ayında 2 ay süreyle İspanyanın Malaga şehrinde kalacaklarını ve dil eğitimin yanı sıra aşçılık ve servis eğitimi alacaklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Kasım Sakallı/Selim Bostancı
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber Yaşam Boyu Öğrenme Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER