Yaşlı çiftin doğa aşkı

Yaşlı çiftin doğa aşkı -Samsunda 80 yaşındaki Yunus Aygün ile eşi, bahçelerinde 17 yıldır yetiştirdikleri fidanları ücretsiz dağıtıyor -Taflandan çama 70 binin üzerinde fidan yetiştiren çift, ömürleri yettiği sürece doğaya hiz


SAMSUN (A.A) - Mustafa Çavuş - Samsunun Çarşamba ilçesinde yaşayan 80 yaşındaki Aygün çifti, yetiştirdikleri fidanları ücretsiz dağıtarak doğaya hizmet ediyor.
     Kocakavak köyünde ikamet eden emekli Yunus Aygün ile eşi Nadire Aygün, doğaya duydukları aşk ile ilgi uyandırıyor.
     Yunus Aygün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşiyle 17 yıldır bahçelerinde fidan yetiştirdiklerini söyledi.
     Taflan, şimşir, kartopu, çam, palmiye, mor salkım gibi pek çok fidanı yetiştirdiklerini, ürettikleri fidanlar içinde ender ağaçların fidanlarının da olduğunu belirten Aygün, bahçeye sığmayan fidanları bağışlayacak yer arayışına girdiklerini anlattı.
    
     -"Fidanların çoğunu TEMAya bağışladık"-
    
     Tanıdıklarının yönlendirmesiyle TEMAya ulaşarak bağışta bulunduklarını kaydeden Aygün, "Bahçemizde yetiştirdiğimiz fidanlar artınca bunları ücretsiz dağıtmaya başladık. Geçen yıl önemli miktarda fidanı TEMAya bağışladık. Bugüne kadar 70 binin üzerinde fidan dağıttık" dedi.
     Üç çocuk, 20 torun sahibi Nadire Aygün ise çocuklarının kendisinden uzakta yaşadığını, fidanları çocukları gibi sevdiğini söyledi.
    
     -"Yaptığımız işten mutluluk duyuyoruz"-
    
     Fındık bahçesinde 17 yıl önce fidan yetiştirmeye başladıklarını anlatan Nadire Aygün, sözlerini şöyle sürdürdü:
     "Fındık ağaçlarının arasında fidan yetiştirmeye başladım. Eşim emekli olunca bana daha çok yardım etmeye başladı. Fidanlar bahçeye sığmayınca bağışlayacak yer aradık. Duyanlar gelip bizden ücretsiz fidan alıyor. Yaptığımız işten mutluluk duyuyoruz."
     Bahçelerinde birlikte çalışan çift, yetiştirdikleri fidanların başka toprakları yeşillendireceğini bilmenin kendilerine huzur verdiğini ve ömürleri yettiği sürece doğaya hizmet için çalışacaklarını ifade etti.
    
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Yaşlı çiftin doğa aşkı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER