Yaşlı hasta bakıcısı kursu sertifika töreni

Yaşlı hasta bakıcısı kursu sertifika töreni -Bartın Valisi Bülent Savur: -Türkiye özellikle sağlık hizmetleri açısından iktisadi anlamda kalkınmış pek çok ülkenin fersah fersah önündedir


BARTIN (A.A) - Bartın Valisi Bülent Savur, Türkiye, özellikle sağlık hizmetleri açısından iktisadi anlamda kalkınmış pek çok ülkenin fersah fersah önündedir dedi.
     Bartında İl Sağlık Müdürlüğünce evde sağlık hizmeti alan hastaların desteklenmesi projesi kapsamında yaşlı hasta bakıcısı kursu sertifika töreni düzenlendi.
     Bartın Valisi Bülent Savur, Kültür Merkezi Salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada 28 yıldır mülki idarenin içerisinde yönetici, denetçi olarak görev yaptığını ve güçlü bir devlete vali olmanın gururunu yaşadığını söyledi.
     28 yıldır gerek yurt içi gerekse yurt dışında birçok yer gezdiğini ve birçok olayı mukayese etme imkanı bulduğunu ifade eden Savur, şöyle konuştu:
     Şu an, bir vali olarak değil, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, Türk insanının ve bu toprakların aşığı bir insan olarak söylüyorum. Son yıllarda kat edilen mesafe herhalde bilinen ses hızı, ışık hızının çok çok ötesinde. Bu hız, Türk insanını, Anadolu insanını bir yerden öyle bir yere getirdi ki, işte bunları hatırlamak lazım. Ben dünyadaki değişik yerleri gördüğümde bir mukayese yapabiliyorum. 90lı yılların başında Batman ili Gercüş Kaymakamı iken arazi vitesli bir ambulansın bizim için ne kadar büyük bir devrim olduğunu bilen bir idareciyim. Bugün, bir alo ile uçak veya helikopter ambulansın geldiği, paletli ambulansla iş makinelerimizin açamadığı yollardan hastasını alıp hastanesine yetiştiren bir ülkede valilik yapmanın gururunu ve keyfini yaşıyorum. Şu an Türkiye Cumhuriyeti devleti, özellikle sağlık hizmetleri açısından iktisadi anlamda kalkınmış pek çok ülkenin fersah fersah önündedir. Gıpta ediliyoruz, özeniliyoruz. Bunları ben Amerika Birleşik Devletlerinde yaşadım. Biz buradaki imkanlarımızı oradakilere anlatınca inanmıyorlardı. Çünkü, bazı Amerikalılarda o büyük süper güç olmanın verdiği bir kibir vardır. Hadi canım, bizde olmayan sizde nasıl olur diyorlar. Keşke imkan olsa da onları getirsek yapılanları gözlemleme imkanı sunabilsek. Türkiyeyi muazzam bir hızla bu seviyeye getirenlerden Allah razı olsun
     AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç da, sağlık müdürlüğünün önemli bir konuyu projelendirdiğini, kalkınmanın diğer bir ayağının da sosyal kalkınma olduğunu söyledi.
     İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın cümlesinin önemli olduğuna işaret eden Tunç, İnsana nasıl değer verildiğini son 10 yıldaki politikalarla görmek mümkün. Bugün bir hasta için helikopter ambulans geliyorsa, bu Türkiyenin geldiği noktayı gösterir. Yine bir doktor en ücra köye hastanın ayağına gidiyorsa bu nereden nereye geldiğimizin bir göstergesidir. Eskiden özürlülerimiz bayramdan bayrama fitre ve zekatlarla hayatlarını idame ettirirken bugün sadece Bartında 2 bin özürlümüz engelli maaşı alıyor diye konuştu.
     İl Sağlık Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetleri İletişim ve Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Yeşim Tutumlu da Batı Karadeniz Kalkınma Ajansınca desteklenen ve Halk Eğitim Merkezi, İŞKUR ve Turgut Işık Sağlık Meslek Lisesi ortaklığında gerçekleştirilen proje kapsamında 81 kursiyere kişisel bakım, hijyen ve sanitasyon, yaşlıların ruhsal ve fiziksel duruma uygun hizmet ve tedavi, iletişim, yatakta hasta banyosu, ilaç takibi, yaşlı beslenmesi gibi bilgiler verildiğini söyledi.
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Yaşlı hasta bakıcısı kursu sertifika töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER