Yatağanda Deve Güreşleri Festivali yapıldı

Yatağanda Deve Güreşleri Festivali yapıldı -Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinden 140 devenin katıldığı güreşleri binlerce kişi saha kenarına yerleştirilen kamyon ve traktörlerin üzerinden izledi


MUĞLA (A.A) - Muğlanın Yatağan ilçesinde Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinden 140 devenin katıldığı Deve Güreşleri Festivali düzenlendi.
     Yatağan-Aydın karayolu yanındaki sahada yapılan, davul zurna çalınarak çeşitli eğlenceler düzenlenen festivalde binlerce kişi, güreşleri sahanın kenarına yerleştirilen kamyon ve traktörlerin üzerinden izledi.
     Güreşleri İzmir, Antalya, Aydın, Denizli, Çanakkale ve Manisadan gelen çok sayıda vatandaşın yanı sıra turistler de ilgiyle izledi.
     Festivale katılan bazı develer yaklaşık yarım saat güreşti. Birbirlerini yenemeyince hakemler, develerin ayrılmasını istedi. Urgancılar, yenişemeyen develeri ayırmakta zaman zaman güçlük çekti.
     Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl 13üncüsü yapılan Deve Güreşleri Festivaline Ege, Akdeniz ve Marmaranın farklı illerinden develerin katıldığını söyledi.
     İlçelerinde yapılan deve güreşlerinin Egenin Kırkpınarı olduğunu belirten Işık, Güreşlere 140 deve katıldı. Bu yıl çevre illerden çok sayıda katılım oldu. Yabancı turistler de güreşleri izlemeye geldi. Bu ilgi bizi umutlandırdı dedi.
     Festivalden elde edilen gelirin Yatağan Meslek Yüksekokulunun yapımı ve giderleri için harcandığına dikkati çeken Işık, Elde edilen geliri eğitim ve spor aktiviteleri için harcayacağız. Güreşleri önümüzdeki yıllarda daha da geniş katılımla düzenleyeceğiz diye konuştu.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Yatağanda Deve Güreşleri Festivali yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER