Yatılı okul, anneleri misafir ediyor

Yatılı okul, anneleri misafir ediyor -Bitliste anneleri bir gün misafir eden yatılı okul, okula gönderilmeyen kızları bu yolla kazanmaya çalışıyor


BİTLİS (A.A) - Bitliste, kız öğrencilerin annelerini pansiyonda misafir eden yatılı okul, öğrenci anneleri aracılığıyla okula kızlarını göndermeyen annelere ulaşıyor.
     Okula gönderilmeyen kız çocuğu sayısının yüksek olduğu Bitliste, Hizan ilçesi Gayda köyündeki 75. Yıl İMKB Abidin İnan Gaydalı Kız Yatılı Bölge Ortaokulu, soruna çare bulmak için ilginç bir yöntem geliştirdi.
     Kız çocuklarını okula kazandırılması için, öncelikle kız öğrencileri ve annelerinden yararlanan okul idaresi, öğrenci annelerini okul pansiyonunda bir gün misafir ediyor.
     Çocuklarına sunulan imkanları annelerine misafir oldukları sürede göstermeye çalışan okul idaresi, aynı bölgede kız çocuklarını okula göndermeyen annelere, mesajı veliler üzerinden ulaştırıyor.
     Okul Müdürü Muhtullah Bingöl, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bir günlük misafirliğin ardından köye dönen annelerin, okulda kızlara sunulan imkanları kadınlara anlattığını ve bu şekilde kızlarını okula göndermeyen aileleri ikna etmeye çalıştıklarını söyledi.
     Her gün bir öğrencinin annesini okullarında misafir ettiklerini, rehber öğretmen eşliğinde okulun gezdirildiğini ifade eden Bingöl, şöyle konuştu:
     Bir gün boyunca çocuklarıyla okulda hasret gideren anneler, çocuklarıyla birlikte okulda yemek yeyip çocuklarının yatak odalarını, banyolarını, ders çalışma ve dinlenme odalarını, birebir görme imkanı buluyor. Okula gelen misafir anneler, çocuklarının kaldığı ortamı görünce içlerinin rahat ettiğini ve gözlerinin arkada kalmadığını söylüyorlar. Başlattığımız bu çalışmanın kız öğrencilerin okula devam oranlarını arttırarak, kız çocuklarının okula kazandırılmasında kolaylık sağlayacağını düşünüyoruz.
    
     -Misafir anneler de artık ikna turlarına katılıyor
    
     Okula misafir olarak aldıkları annelerin okula hayran kaldıklarını ve kendilerine, bizi bu yaşımızla okula alın, gelir okuruz dediğini kaydeden Bingöl, bazı velilerinin, kızlarını göndermeyenleri de ikna etmeye çalıştıklarını ifade etti.
     Bingöl, Bazı anneler, biz köye gittiğimizde orada çocuklarını okula göndermeyen aileler varsa ne olursa olsun onları ikna ederek çocuklarını okula göndermesini sağlayacağız diyorlar. Bunları duyunca biz daha mutlu oluyoruz. Başlattığımız bu çalışmanını amacına ulaştığını ilk günden anladık. Çünkü okulda annesinin yanında bir gün geçiren öğrencilerin mutluluğu gözlerinden okunuyor. İnşallah bu çalışmamız hayırlara vesile olur dedi.
    
     Muhabir: Yunus Okur / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Yatılı okul, anneleri misafir ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER