Yaya öncelikli caddenin açılışı yapılacak

Yaya öncelikli caddenin açılışı yapılacak


ANTALYA (A.A) - Antalyada yürütülen yaya önceliği projesi kapsamında hazırlıkları tamamlanan caddenin açılışı yapılacak.
     Valilikten yapılan yazılı açıklamada, valilik koordinasyonunda yürütülen ve Avrupa Birliği ülkelerindeki yaya önceliği standardının Antalyadan başlatılmak üzere tüm kentlere yaygınlaştırılmasının hedeflendiği çok uluslu proje kapsamında belirlenen üç pilot bölgeden biri olan Konyaaltı Caddesinde uygulamaların başlatılacağı belirtildi.
     Projenin 19 Eylül Çarşamba Günü saat 10.30da Vali Dr. Ahmet Altıparmakın katılacağı törenle başlatılacağı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Kent yaşam kalitesinin iyileştirilmesi yönünde toplumda bir davranış değişikliği oluşturma hedefiyle AB Hayat Boyu Öğrenme Yenilik Transferi Programı kapsamında başlatılan proje ile farklı nitelikteki üç pilot bölgedeki uygulamalar izlenerek yaya önceliği trafik kültürünün yenilikçi bir yaklaşımla topluma kazandırılması amaçlanıyor. Cadde düzenlemeleri Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanan ve trafik düzenlemeleri Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından yönetilecek yaya öncelikli pilot bölge Konyaaltı Caddesi, bir AB projesi kapsamında yaya önceliği uygulamasının başlatılacağı ilk cadde olma özelliği taşıyor. Proje ile trafikte motorlu araçlar yerine insana saygıyı öne alan bir kültürün yerleşmesi amaçlanıyor.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Yaya öncelikli caddenin açılışı yapılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER