Yazarlar, Kayseride buluştu

Yazarlar, Kayseride buluştu


KAYSERİ (A.A) - Türkiyenin önde gelen yazarları Erciyes Yazarlar Zirvesinde buluştu.
     Büyükşehir Belediyesinin Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Kayseri Şubesi ile ortaklaşa düzenlediği Erciyes Yazarlar Zirvesi Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirildi.
     Programa, İstanbul, Ankara, Bursa, Konya, Gaziantep, Eskişehir, Kahramanmaraş ve Kayseri Yazarlar Birliğinden davetliler ile Kayserili şair ve yazarlar katıldı.
     Burada konuşan TYB Kayseri Şube Başkanı Ahmet İlhan, Türkiyenin zirvesi sayılan Erciyesin eteklerinde yazarları bir araya getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhasekiye teşekkür etti.
     Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan ise, şehirlerin de insanlar gibi kimlikleri olduğuna vurgu yaparak, Kültür ve sanat hayatı, şehirlerin kimliklerinin oluşmasına yön veren en büyük etkenlerden birisidir. Belediye olarak şehrimizdeki kültür sanat hayatını canlandırmak amacıyla sivil toplum örgütleriyle işbirliği içerisinde etkinlikler düzenliyoruz dedi.
     TYB Genel Başkanı İbrahim Ulvi Yavuz da, TYBnin 35inci yıl etkinlikleri kapsamında gerçekleşen bu programı düzenleyen Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.
     TYB Onursal Başkanı Mehmet Doğan da TYBnin yaptığı faaliyetlerin pek çoğunun gelenekselleştiğini belirterek, Burada yepyeni bir faaliyetle karşı karşıyayız. Daha önce başlatmış olduğumuz birçok faaliyet zamanla gelenekselleşti ve halen de sürüyor. TYB ile Kayseri Büyükşehir Belediyesinin gerçekleştirdiği bu faaliyet de inşallah bir geleneğin başlangıcı olur. Kayseri, kültür açısından tarih boyu önemli bir merkez olmuştur. Son yıllarda daha bir canlanma olduğunu görüyoruz. Kayseriye yakışan da budur diye konuştu.
     Açılış konuşmalarının ardından günün ilk paneline geçildi. Moderatörlüğünü TYB Bursa Şubesinden Mustafa Efenin yaptığı Anadoluda Edebiyat konulu panelde Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan, TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, TYB Konya Şube Başkanı Mehmet Ali Köseoğlu ve TYB Gaziantep Şube Başkanı Metin Zirek hazırladıkları tebliğleri sundular.
     Günün ikinci panelinde ise Edebiyatımızda Anadolu konusu ele alındı. TYB Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Fidanın moderatörlüğünde gerçekleşen bu panelde de Muhsin İlyas Subaşı, Duran Çetin, TYB Ankara Şube Başkanı Mehmet Kurtoğlu ve TYB Erzurum Şube Başkanı Mustafa Özçelik konuya ilişkin bilgiler sundular.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Yazarlar, Kayseride buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER