Yeni eğitim

Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması -Çanakkalede tören düzenlendi


ÇANAKKALE (A.A) - 2012-2013 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla Çanakkalede tören düzenlendi.
     Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Anafartalar Spor Salonunda gerçekleştirilen törende, okulların amacının öğrencileri hayata ve geleceğe hazırlamak olduğunu söyledi.
     Aileden sonra kişinin toplumsal hayatta rol almaya hazırlanmasındaki basamağın ilköğretim olduğunu belirten Tuna, şöyle konuştu:
     Bu noktada okullarımız bir eğitim ve öğretim yuvası olarak insanın yetiştirildiği yerlerdir. Atatürkün özlediği ve hedef olarak gösterdiği muasır medeniyetler ailesinin bir ferdi olabilmek ancak bilgiyle olur. Bizlere ömür boyu gerekli olan bilgi ve becerilerin temeli, ilköğretimde atılır. Birey olarak kişinin kendisine, ailesine, çevresine, milletine ve insanlığa faydalı olması, okuma-yazma öğrenmekle başlar. İlköğretim, eğitim sisteminin temel taşıdır. Topluma katılmaya aday evlatlarımıza toplum içinde diğer üyelerle uyum içinde yaşamaları ve yaşamlarını daha iyi bir biçimde sürdürmeleri için gerekli olan temel bilgi ve beceriler burada kazandırılır.
     Hedeflerinin geleceğin nesilleri olan öğrencileri Türk milli eğitiminin genel amacı doğrultusunda ve en iyi şekilde yetiştirmek olduğunu dile getiren Vali Tuna, şunları kaydetti:
     Bu kapsamda öğretmenlerimize büyük ve önemli görevler düşmektedir. Büyük önder Atatürkün deyimiyle Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır sözünü bir kez daha yürekten söylüyorum. Bu eğitim ve öğretim yılını öğrencilerimizle birlikte başarıyla tamamlayacağınız konusunda sizlere olan inancımız ve itimadımız tamdır. Yeni eğitim ve öğretim yılının, tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını temenni ediyorum. İlköğretim Haftasını bu duygu ve düşüncelerle kutluyor, başta öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz olmak üzere, velilerimize, tüm konuklarımıza sağlık ve başarılar diliyorum.
     Törene, AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Cumhuriyet Başsavcısı Salih Çokal, Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.
     Halk oyunları gösterisinin sunulduğu tören, pilav ikramıyla sona erdi.
    
     Muhabir: Burak Akay
     Yayıncı: Zafer Akpınar

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER