Yeni eğitim öğretim yılının açılışı

Yeni eğitim öğretim yılının açılışı (Fotoğraflı - Görüntülü)


ANKARA (A.A) - Beypazarı, Çubuk, Kazan ve Polatlıda 2012-2013 eğitim öğretim yılı düzenlenen törenlerle açıldı.
     Beypazarında, yeni eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle düzenlenen etkinlikler, Atatürk Anıtına Milli Eğitim Müdürü Ahmet Temür tarafından çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
     Anıttaki törenin ardından Faruk Kefelioğlu İlköğretim Okulunda resmi tören düzenlendi. Törene Kaymakam Mustafa Kaya, Belediye başkanı Cengiz Özalp, CHP Ankara milletvekili Gülsüm Bilgehan, İlçe Milli Eğitim müdürü Ahmet Temür, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.
     Kaya, yaptığı konuşmada, Beypazarında sorunsuz olarak eğitim öğretime başladıklarını ifade ederek, her zaman eğitime desteğinin süreceğini ve geleceğin teminatı öğrencilerin iyi bir eğitim almaları gerektiğini, bunun içinde canla başla çalışacaklarını söyledi.
     Kaymakam Kaya, Beypazarında 9 bin öğrencinin eğitim öğretim gördüğünü ve bu öğrencilere 600 öğretmenin eğitim verdiğini belirtti.
     CHP Ankara milletvekili Gülsüm Bilgehanda Cumhuriyetin kurucularının temelleri çok sağlam attıklarını, ne yapılırsa yapılsın o temellerin sarsılmadığını söyledi.
     Konuşmaların ardından halk oyunları gösterisi yapıldı ve öğrenciler okula alındılar.
     Kaymakam Mustafa Kaya ve Belediye Başkanı Cengiz Özalp, İlçe Milli eğitim müdürü Ahmet Temür, birlikte eğitim öğretim yılının başlamasıyla birliye Sanayi İlköğretim Okuluna ve Beypazarı Lisesine ziyarette bulundular ve okul idarecilerinden okulların durumu hakkında bilgi aldılar.
    
     -Kazan-
    
     Kazanda yeni eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle Hamdiye Ünlü İlköğretim Okulu düzenlenen törene Kaymakam Veysel Beyru, Belediye Başkanı Lokman Ertürk, öğrenciler ve velileri katıldı.
     Beyru, törende yaptığı konuşmada, Kazanda yeni eğitim öğretim yılının en az sorunla başladığını belirterek, ilçede eğitim öğretimin daha iyi bir seviyeye gelmesi, öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitim görmeleri için başta ilçe milli eğitim müdürlüğü olmak üzere bütün kurum ve kuruluşların desteğinin süreceğini söyledi.
     Hamdiye Ünlü İlköğretim Okulunun hazırladığı programda, öğrenciler protokol konuşmalarının ardından öğrenci andı ve şiirler okudu, oratoryo ve dans gösterileri sundular. 8inci sınıf öğrencileri okula yeni başlayan öğrencilere Okulumuza hoş geldiniz diyerek çiçek verdi.
    
     -Çubuk-
    
     Çubuk Bekir Yılmaz İlköretim Okulunda düzenlenen törene, Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Lokman Özden, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak ile veliler ve öğrenciler katıldı.
     Törende konuşan Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, ilçe genelinde 21 bin öğrencinin okullarıyla buluştuğunu ve birinci sınıfa bu yıl 2 bin öğrencinin kaydını yaptırdığını belirterek, 2012-2013 eğitim ve öğretim yılının bütün ülkeye hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.
     İlçenin ve eğitim kadrosunun oldukça dinamik bir kadroya sahip olduğunu ifade eden Şahin, Eğitimde başarı kolektif bir çalışmanın ürünüdür. Sabretmeyi ve her gün iyi bir şeyler yapmayı gerektirir. Bu duygular ile çalışan arkadaşlarımın varlığı bizi gayet duygulandırıyor. İstikbalimiz olan gençlerimiz bugün 1inci sınıftan 8inci sınıfa kadar karşımızdalar. Biz istikbalimizi öğretmenlerimize emanet ediyoruz. İstikbal vaat etmeyenlere, istikbalimiz emanet edilmez, bırakılmaz. Bu duygu ile arkadaşlarımızdan çalışma bekliyoruz. Biz çalışan arkadaşlarımıza her zaman destek olacağız. Velilerimizden de eğitim kurumlarımıza güvenmelerini, eğitimin aile tarafını desteklemelerini, öğrencilerimize yuvalarında sağlıklı bir çalışma ortamı sunmalarını temenni ediyorum dedi.
     Eğitimde ilklerin yaşandığı bir dönem yaşandığını ifade eden Belediye Başkanı Lokman Özden, ücretsiz kitapların dağıtıldığını ve okulların fiziki şartlarının iyileştirildiğini kaydederek, şunları söyledi:
     Eğitime yapılan tüm bu yatırımlarla biz geleceğimize yatırım yapıyoruz. Ülkemizi, ilçemizi mamur ederken, geleceğimizin teminatı olan yavrularımızı da gereken ilgiyi, alakayı gösteriyoruz. İlçemizde tüm okullarımızda çalışkan, cevval müdürlerimiz var. Eğitim kadrosu çok çalışkan, çok değerli öğretmenlerimiz var. Açıkçası çocuklarımız için onlar çok gayret sarf ediyorlar. Ben aynı gayreti velilerimizden de bekliyorum ki çocuklarımız iyi yetişsin. Bu ilçenin çocukları başarılı olsun, kendi üniversiteleri Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde okusunlar. Çocuklarımız, mimar, mühendis, doktor, öğretmen olsunlar
     Eğitim yaklaşımlarının ve sisteminin değiştiğini hatırlatan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak ise Artık ben söyleyeyim siz dinleyin, anlayışı çok gerilerde kalmıştır. Öğretmen öğrencileri ile birlikte eğitim öğretim faaliyetlerini şekillendiren bir anlayışın mimarı olarak, kendini mütemadiyen güncelleyen bir akımın içerisinde olmalı dedi.
     Okunan şiirler ve halk oyunları gösterilerinin ardından birinci sınıf öğrencilerine palyaçolar ve öğretmenleri tarafından balon ve gül dağıtıldı.
     Öğrencilere kitaplarını dağıtan Kaymakam Şahin, Başkan Özden ve beraberindekiler daha sonra okulda incelemelerde bulundu, öğrencilerle sohbet etti.
    
     -Şereflikoçhisar-
    
     Şereflikoçhisarda İlköğretim Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı.
     Yeni eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle düzenlenen etkinlikler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmazın Atatürk anıtına çelenk sunmasıyla başladı.
     Törene İlçe Kaymakamı Hasan Kürklü, Belediye Başkanı Hakverdi Altuğ, protokol mensupları, eğitimciler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından kutlama programı Zafer İlköğretim Okulunda devam etti.
     İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, bir anlamda ayrılığın sembolü olarak tarif edilen Eylül ayı, eğitim camiası için kavuşma ayı olduğunu belirterek, Uzun bir tatil döneminin ardından bugün yeni bir eğitim ve öğretim dönemine başlıyoruz, 2012-2013 eğitim ve öğretim yılının Türk milli eğitim sisteminin varlık nedeni olan siz öğrencilerimize, değerli öğretmenlerimize, yöneticilerimize, idari ve yardımcı tüm çalışanlarımıza, kıymetli velilerimize hayırlı olmasını ve başarılı geçmesini diliyorum dedi.
    
     -Polatlı-
    
     Polatlı Belediyesi, 2012-2013 eğitim öğretim yılında 1500 öğrenciye kırtasiye, 200 öğrenciye okul kıyafeti yardımında bulundu.
     Belediye Başkanı Yakup Çelik, yaptığı açıklamada, sosyal belediyeciliğin gereği olarak dar gelirli ailelere kırtasiye yardımında bulunduklarını, bu sene yardımların belediye görevlileri eliyle okullarda poşetler içinde okul yönetimleri aracılığıyla öğrencilere ulaştırılacağını söyledi.
     Çelik, Milli Eğitim Bakanlığımız tüm öğrencilere ücretsiz ders kitaplarını dağıtıyor, bizde belediye olarak tespit ettiğimiz, dar gelirli ailelerin kırtasiye ihtiyaçlarını karışılıyoruz. Ayrıca onlara kenar mahallelerde inşa ettiğimiz mahalle konaklarında ücretsiz etüt ve internet imkanı sağlıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda Kaşgarlı Mahmut Mehmet Akif Mahalle Konağı, Yusuf Has Hacip Gülveren Mahalle Konağı ve Yunus Emre Şentepe Mahalle Konağında binlerce öğrencimizin eğitim ve öğretimine etütlerle, internet imkanıyla katkı sağladık. Bu eğitim öğretim yılından itibaren Zafer Mahallesi Konağı, Engelliler Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezinde ve Fatih Mahallesi Dede Korkut Konaklarında da halkımızın eğitimine, öğretimine katkı sunacağız dedi.
     Başkan Çelik, hedeflerinin mahalle konakları vasıtasıyla kenar mahallelerin sosyal dokusunu geliştirmek olduğunu, öğrencilere yardım ederek geleceğe en büyük yatırımı yaptıklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Ekip
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Yeni eğitim öğretim yılının açılışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER