Yeni eğitim öğretim yılının başlaması

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması -Kütahya Emniyet Müdürlüğü, eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla okul önleri, kavşaklar ve trafikte çeşitli önlemler aldı


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Emniyet Müdürlüğü, 2012-2013 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla okul önleri, kavşaklar ve trafikte çeşitli önlemler aldı.
     İl Emniyet Müdürü Kadir Akbıyık, yaptığı yazılı açıklamada, öğrencilerin okul önlerinde güvenliğinin sağlanması ve okul taşıtlarının trafikte güvenli seyretmesi amacıyla bazı önlemler alındığını bildirdi.
     Akbıyık, Abdurrahman Paşa, Şehitler, Fatih, Fuat Paşa, Yenidoğan, 30 Ağustos ilköğretim okullarıyla Şule-Mete Tetik İmam Hatip Ortaokulu önünde öğrencilerin giriş ve çıkışlarında birer trafik polisinin görev yapacağını ve okul önlerinde gerekli trafik düzenlemeleri gerçekleştirileceğini duyurarak, şunları kaydetti:
     Çocuklarını servis araçlarıyla okula gönderen velilerimiz, çocuklarının servis aracında her öğrenciye koltuk ayrılıp ayrılmadığını bilmeli, çocuklarının ayakta yolculuk yapmasının tehlikeli olduğunu bilmeli, koltuklarda emniyet kemeri, rehber öğretmen, aracın mali sorumluluk sigorta ve koltuk sigortasının bulunup bulunmadığını, servis aracının periyodik bakımının yapılıp yapılmadığını servis şoförlerine sorup bilgi almalıdır.
     Öğrencilerden, okula gidiş ve dönüşlerde trafik kurallarına uymalarını isteyen Akbıyık, onlara şu uyarılarda bulundu:
     Karşıya geçişlerde okul ve yaya geçitlerini kullanmalı, okul ve yaya geçidi bulunmayan caddelerde güvenli yerlerden geçmelidirler. Yolun karşısına geçişlerde önce sola, sonra sağa ve tekrar sola bakmayı ihmal etmemelidirler. Yolda koşup oynamamalı, duran aracın önünden ve arkasından geçmemeli, sürekli yaya kaldırımlarını kullanmalıdırlar. Okul çıkışlarında araçların onları görmesini sağlayacak açık renkli veya varsa reflektörlü elbiseler giymeleri, trafik kazası riskini ciddi oranda azaltacaktır.
     Akbıyık, trafiğe duyarlı veli ve öğrencilerden, okul geçit görevlisi olarak polis ekiplerine yardımcı olmasını istedi.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Yeni eğitim öğretim yılının başlaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER