Yeni yıl kahvaltısı ve paneli

Yeni yıl kahvaltısı ve paneli -CHP Grup Başkanvekili Tarhan: -Sahte delillerle dava açmaktan bir adım öteye gittiler, artık gerçeğe aykırı karalar yazıyorlar -Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Kanadoğlu: -Başkanlık rejimi d


SAMSUN (A.A) - CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Sahte delillerle dava açmaktan bir adım öteye gittiler, artık gerçeğe aykırı karalar yazıyorlar dedi.
     Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şubesi tarafından Adalet ve Demokrasi Haftası etkinlikleri kapsamında bir otelin salonunda Yeni Yıl Kahvaltısı ve Paneli düzenlendi.
     CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, panelde yaptığı konuşmada, Balyoz davasında mahkemenin verdiği gerekçeli kararı eleştirdi.
     Hukukun sabahları yayınlanan kadın programlarının magazin malzemesine dönüştürüldünü ileri süren Tarhan şunları kaydetti:
     Sahte delillerle dava açmaktan bir adım öteye gittiler, artık gerçeğe aykırı karalar yazıyorlar. Dosya içinde olmayan şeyleri varmış gibi göstererek kararlar yazıyorlar. Bu mesleğin ilkelerine ihanet etmektir. Mesleğin ilkelerine ihanet eden beyni intikama tembihli bu yargıyı kim yarattı, çok uğraştık ama engel olamadık, kim yarattı bunu gayet iyi biliyoruz. Ancak bu gidişle bu ucube sistemle götüremeyecekler. Çarpık yargılama sistemi, özel yargılama biçimleriyle yargının yolaçtığı haksızlıklar ve bu yolla sivil darbe girişimleri aslında başka kötülükleri davet eder. Bunca baskı, zulüm güvenlikçi politikaları hergün biraz daha güçlendirmeye, buna zorlar insanları, bunu yapmak zorunda kalırlar. Tüm gölgesinden korkanlar gibi yeniden yapıp bozmak zorunda kalırlar. Yetmez üç olsun deyip yeni güvenlik halkaları yaratmak zorunda kalırlar. Çünkü korku dağları bekliyor arkadaşlar. Korku dağları bekliyor, çünkü öyle büyük günahlar işlendi ki hesap günü geldiğinde gerçekten bacak titretir.
    
     -Başkanlık sisteminin demokrasiye aykırı bir tarafı yoktur-
    
     Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu ise başkanlık sisteminin büyük bir arzu iddia ederek, Bu büyük arzu şimdi başlamış bir olay değil Turgut Özaldan başladı, Süleyman Demirelle devam etti ve bu güne geldi. Başkanlık sistemi doğal bir siyasi rejimdir. Başkanlık sisteminin demokrasiye aykırı bir tarafı yoktur. Ama başkanlık rejimi dünyada bir tek Amerika Birleşik Devletlerinde başarılı olmuştur. Diğer gördüğümüz Güney Amerika ülkeleri, Kafkasyada ve Orta Doğudaki başkanlık sistemleri, gerçekte başkancı sistem diye adlandırılan sistemlerdir. Şimdi Türk usulü başkanlık sistemi diyorlar. Bu Türk sözcüğüne yapılmış bir hakarettir. Bu herhalde Burhan Kuzu usulü başkanlık sistemi diye adlandırılabilir şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Anıl Kuru
     Yayıncı: Hüseyin Lİkoğlu
<< Önceki Haber Yeni yıl kahvaltısı ve paneli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER