Yeşiltaş saldırısına müebbet istemi

Yeşiltaş saldırısına müebbet istemi -Hakkarinin Yüksekova ilçesindeki Yeşiltaş Jandarma Karakoluna düzenlenen ve 9 askerin şehit olduğu saldırıya katılan iki teröriste, 1i ağırlaştırılmış 10 müebbet ile 375 ve 420 yıl arasında deği


VAN (A.A) - Cemal Aşan - Hakkarinin Yüksekova ilçesindeki Yeşiltaş Jandarma Karakoluna düzenlenen ve 9 askerin şehit olduğu saldırıya katılan iki teröriste, 1i ağırlaştırılmış 10 müebbet ile 375 ve 420 yıl arasında değişen hapis cezası istendi.
     Van Cumhuriyet Başsavcıvekilliği, terör örgütü PKK üyelerince 19 Haziran 2012 tarihinde Yüksekova ilçesindeki Yeşiltaş Jandarma Karakol Komutanlığına düzenlenen ve 9 askerin şehit olduğu, 23 askerin yaralandığı saldırıya katılan iki teröristle ilgili iddianameyi tamamladı.
     5. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, karakola saldıran grubun içinde yer alan tutuklu teröristler Umut Kayanın saldırıdan sonra teslim olduğu, Abdülcebbar Altıntaşın ise yaralı ele geçirildiği belirtildi.
     Terörist Altıntaşın, Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak, kasten adam öldürmek, kasten adam öldürmeye teşebbüs etmek, vahim nitelikte ruhsatsız silah taşımak, patlayıcı maddeleri izinsiz olarak bulundurmak ve silahlı terör örgütüne üye olmak, Kayanın da aynı maddelerin yanı sıra Silahlı birden fazla kişi ile kişiyi ve çocuğu hürriyetinden yoksun kılmak, silahla birden fazla kişi ile yağma yapmak suçlarını işlediklerine yer verilen iddianamede, teröristlerin 1i ağırlaştırılmış 10 müebbet ile 375 ve 420 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırılmaları talep edildi.
    
     -Yaralı halde bırakıp kaçtılar-
    
     Teröristlerin ifadelerinin de yer aldığı iddianamede, terör örgütüne 2003 yılında katıldığını belirten Altıntaş, Yeşiltaş Karakoluna saldırı talimatını Reşit Dostum, Perver Siirt ve Özgür kod adlı teröristlerin verdiğini itiraf etti.
     Gece 03.30da başlayan saldırının 400 kişilik terörist grupla gerçekleştiğini anlatan Altıntaş, saldırı sırasında bacağından yaralandıktan sonra diğer örgüt mensuplarının kendisini yaralı halde bırakarak kaçtığını kaydetti.
    
     -Rehin aldığı koruculara teslim oldu-
    
     Saldırıdan önce Yeşiltaş köyüne giderek keşif yaptığını bildiren Kaya ise köylülerin askerlere yardım etmemesi için iki korucu ile bir çocuğu rehin aldığını ifade etti.
     Rehinelerle, saldırının ardından dönüşe geçen teröristlerin arkasından gittiğini bildiren Kaya, bir süre sonra gruptan ayrılarak rehin aldığı koruculara teslim olduğunu söyledi.
    
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Yeşiltaş saldırısına müebbet istemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER