Yetim çocuklar için kurban kesildi

Yetim çocuklar için kurban kesildi -Sorgun Kaymakamlığı, Yetimine Sahip Çık projesiyle 51 ailenin yetim çocukları için kurban kestirdi


YOZGAT (A.A) - Sorgun Kaymakamlığı tarafından hayata geçirilen Yetimine Sahip Çık Projesi kapsamında 51 ailenin yetim çocukları için kurban kestirildi.
     İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından temin edilen kurbanlıklar, yetim çocuklar ve ailelerinin de katıldığı törenle kesildi.
     Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, törende yaptığı konuşmada, maddi durumu iyi olmayan yetim çocukların Kurban Bayramı coşkusunu aileleriyle kurban keserek yaşamalarını sağlamak adına proje hazırladıklarını söyledi.
     Yetimine Sahip Çık Projesi için çok mücadele verdiklerini ifade eden Kılıç, şunları söyledi:
     Şu an itibarıyla umduğumuzun daha üzerinde bir durumla karşılaştık. Böyle bir hayır işi için yola çıktığınızda tüm kapılar açılıyor, herkes yardıma koşuyor. Bu projeyi duymayan bir çok insanımız olmuştur. Biz duyanlarla yola çıktık. Çeltek Kömür İşletmesi projemize 10 kurban bağışladı. Projemize, muhtarlarımız, sanayi esnafımız ve daha bir çok kurum katkıda bulundu. Belediyemizi ayrı tutmak istiyorum. Hem bu kampanyaya katıldı hem de yetimlerimizi ayrı sevindirdi. 51 ailenin yetim çocukları için kurban kesildi.
     Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek de, Kaymakam Kılıçın bu güne kadar görülmeyen bir eksikliği görüp hatırlattığını, bundan sonra da bu uygulamanın her bayramda yapılacağını vurguladı.
     Projenin büyüyerek devam edeceğine inandığını ifade eden Şimşek, Mutlaka, annesi veya babasından biri olmayan çocuklarımızın ihtiyaçları, bir yakın, bir akrabası tarafından karşılanıyordur. Bizim buradaki amacımız, bu çocuklarımızla birlikte olmak ve onlara bazı duyguları tattırıp yaşatmaktır dedi.
     AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal da, projeyi çok hayırlı olarak bulduğunu belirterek, bundan böyle kendisinin de projeye katkıda bulunacağını vurguladı.
     Yetim çocukların aileleri adına konuşan Aysel Taşkan ise, organizasyonu düşünerek hayata geçiren, bir çok yetimi bayram gününde sevindiren herkese teşekkür ettiğini söyledi.
     Konuşmaların ardından Sorgun Kaymakamlığı tarafından hazırlanan bayram harçlığı zarfları çocuklara dağıtıldı. Daha sonra, bir hayırsever vatandaş tarafından kesilen kurban etinden yapılan kavurma törene katılanlara ikram edildi.
     Yetim çocukların ailelerine teslim edilen kurbanlıklar, Sorgun İlçe Müftüsü Fikret Ekinci tarafından yapılan duanın ardından tekbirlerle kesildi.
    
     Muhabir: Şahin Özmen / Özcan Güney / Abdullah Yıldız
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Yetim çocuklar için kurban kesildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER