YGSdeki hatalı soru

YGSdeki hatalı soru -Konya Sistem Dershaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Naci Atalay, kurum olarak hatalı olduğunu tespit ettikleri YGS 30uncu matematik sorusunun ÖSYM tarafından iptal edildiğini açıkladı


KONYA (A.A) - Konya Sistem Dershaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Naci Atalay, kurum olarak hatalı olduğunu tespit ettikleri YGS 30uncu matematik sorusunun ÖSYM tarafından iptal edildiğini açıkladı.
     Sistem Dershaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Naci Atalay, yaptığı yazılı açıklamada, Yükseköğretime Geçiş Sınavındaki (YGS) 30uncu matematik sorusunun hatalı olduğunu ilk tespit eden kurumun kendileri olduğunu kaydetti.
     Sınavın hemen ardından dershanenin Matematik Zümre Başkanları Aytaç Uygun ve Danyal Süzgün ile birlikte bir açıklama yaparak abaküs sorusunun hatalı olduğunu ifade ettiklerini ve sorunun iptalini istediklerini hatırlatan Atalay, ÖSYMnin de hatasını görerek soruyu iptal ettiğini bildirdi.
     Naci Atalay Temel Matematik testinde en az bir işareti bulunan adayların 30. soruya doğru yanıt verdikleri kabul edilmiştir dedi.
     Dershane olarak bu sınava da damga vurduklarını ifade eden Atalay şunları kaydetti:
     Öğrencilerimizin sağladığı büyük başarının yanı sıra öğretmen kadromuzun alanlarındaki uzmanlığı, son sınavda da tescillenmiştir. Söz konusu matematik sorusunun yanlış olduğunu ilk kez tespit eden ve bunu kamuoyuyla paylaşarak sorunun iptalini isteyen kurum Sistem Dershaneleri olmuştur.
    
    
     Muhabir: Ahmet Akbıyık
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber YGSdeki hatalı soru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER