Yıkılan ahşap binanın temelinden tarihi sarnıç

Yıkılan ahşap binanın temelinden tarihi sarnıç çıktı


SİNOP (A.A) - Sinopta yerine yenisi yapılmak üzere yıkılan ahşap binanın temelinde tarihi su sarnıcı bulundu.
     Atatürk Caddesi üzerinde iş adamı Seyhun Üstüne ait 2 katlı ahşap binanın yıkımı sonrası hafriyat çalışmaları sırasında binanın temelinde tarihi su sarnıcına rastlandı.
     Sarnıcın işçiler tarafından fark edilmesi üzerine, iş makinesinin çalışmalarına son verildi. Sinop Müze Müdürlüğü ise alanda çalışma başlattı.
     İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üzerinde sıva kalıntıları olan sarnıcın muhtemelen yakın döneme ait olduğunu söyledi.
     Durumun Anıtlar Kuruluna bildirildiğini dile getiren Tosun, şunları kaydetti:
     Su sarnıcı olduğunu tahmin ettiğimiz yapının üzerindeki sıvalardan, yakın döneme ait olduğunu tahmin ediyoruz. Yapının horasan olmadığını söyleyebilirim. Ancak kültür varlığı da olsa kamulaştırma gerektiği için son dönemde inşaatın durdurulması yoluna gidilmiyor. Üzerine kalın camdan kat yapılıyor ve insanlar üzerinde geziyor. İnsanlar üzerinde yürüdükleri camdan altta bulunan kültür varlığını izleyebiliyor. Kanaatimce inşaatın durdurulması gibi bir karar çıkmaz. Biz alanı fotoğrafladık ve mevcut durumla birlikte Anıtlar Kuruluna gönderdik.
     (SAĞ-ORH)
<< Önceki Haber Yıkılan ahşap binanın temelinden tarihi sarnıç Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER