Yılda ortalama 3,5 milyon kez aranıyor

Yılda ortalama 3,5 milyon kez aranıyor -Konya Sağlık Müdürü Küçükkendirci: Konya 112 Acil Servisi her yıl ortalama yaklaşık 3,5 milyon kez aranıyor. Ambulanslar 2 milyon 980 bin kilometre yol yaparak 350 bin litre yakıt tüketiyor


KONYA (A.A) - Konya Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, Konya 112 Acil Servisinin her yıl ortalama yaklaşık 3,5 milyon kez arandığını, ambulansların 2 milyon 980 bin kilometre yol yaparak 350 bin litre yakıt tükettiğini bildirdi.
     Küçünkendirci, yaptığı yazılı açıklamada, 112 Acil Servisinin günde yaklaşık 10 bin aramaya cevap verdiğini, ekiplerin her gün ortalama 350 vakaya müdahale ettiğini dile getirdi.
    
     -Ortalama ulaşma süresi 6 dakika-
    
     Konya ve ilçelerinde toplam 56 acil yardım istasyonu kurduklarını hatırlatan Küçükkendirci, şunları kaydetti:
     Konyada 10 yıl önce 130 bin kişiye bir istasyon düşmekteydi. Şu anda ise 35 bin kişiye bir istasyon düşmektedir. Gelen ihbarlar sonrası en kısa sürede olay yerine ambulansın ulaşması için özverili bir çalışma yapılıyor. Hasta yakınları için dakikalar saat gibi gelir. Kişi arar aramaz, ambulans hemen gelsin ister. Olay yerine hemen ulaşılsa bile bazen tepkilere maruz kalınabiliniyor. 112 ambulanslarının şehir içinde meydana gelen vaka ihbarlarına ulaşma süresinin ortalama 6 dakikadır. Şehir içinde meydana gelen vakaların yüzde 92sine ilk 10 dakikada, kırsalda olan vakaların ise yüzde 94üne yarım saatte ulaşılıyor. Konya 112 Acil Servisi her yıl ortalama yaklaşık 3,5 milyon kez aranıyor. Ambulanslar 2 milyon 980 bin kilometre yol yaparak 350 bin litre yakıt tüketiyor.
     Küçükkendirci, bazı vatandaşların servisten nasıl faydalanması gerektiğini bilmediğini, art niyetli davranılmasından dolayı çeşitli sıkıntılar yaşanabildiğini vurguladı.
    
     Muhabir: Metin Bolat
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Yılda ortalama 3,5 milyon kez aranıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER