Yıllar sonra nakille gelen mutluluk

Yıllar sonra nakille gelen mutluluk -Konyada kronik böbrek yetmezliği nedeniyle 15 yıldır haftanın 3 günü 4er saat diyalize giren hastaya, diyalize gireceği gün kadavradan nakil yapıldı -Yılmaz: Benden önce nakil sırasında


KONYA (A.A) - Metin Bolat - Konyada kronik böbrek yetmezliği nedeniyle 15 yıldır haftanın 3 günü 4er saat diyalize giren hastaya, diyalize gireceği gün kadavradan nakil yapıldı.
     AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Murat Yılmaza (61) yaklaşık 20 yıl önce kronik böbrek yetmezliği teşhisi konuldu.
     İlaç tedavisi olan Yılmaz, böbreklerinin tamamen işlevini yitirmesi üzerine diyalize girmeye başladı.
     Karapınar ilçesinden 15 yıldır Konya kent merkezine gelerek, haftanın 3 günü 4er saat diyalize bağlanan Yılmaz, hayatta kalabilmek için her yeni güne umutla uyandı.
     Yılmaza, Antalyada beyin ölümü gerçekleşen hastadan alınan böbrek, Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi öğretim üyesi Prof. Dr. Şakir Tavlı tarafından başarılı şekilde nakledildi.
     Hastanenin Organ Nakil Merkezi Müdürü Prof. Dr. Şakir Tavlı, kadavradan nakil yapılan hastanın sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.
     Böbreğin, yapılan tahliller sonucu Yılmaza daha çok uyum göstermesi üzerine nakledildiğini anlatan Tavlı, yakında hastayı taburcu edeceklerini dile getirdi.
    
     -Haftada 600 kilometre yol gidip geliyordum-
    
     Üç çocuk babası Murat Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tansiyon yüksekliği, halsizlik, baş dönmesi gibi rahatsızlıklarla gittiği hastanede böbrek hastası olduğunu öğrendiğini ifade etti.
     Çok zorlu günler geçirdiğini aktaran Yılmaz, şunları kaydetti:
     Diyalize girmek için haftada 600 kilometre yol gidip geliyordum. Diyalize gireceğim gün telefon geldi. Organ nakli için hastaneye davet ettiler. Benimle birlikte çok sayıda kişi hastaneye gelmişti. Benden önce nakil sırasında 8 kişi vardı. Nasip kiminse ona nakledilsin dedim. Benim nasibimmiş. Keşke bekleyen herkese nakil yapılabilmiş olsaydı. Hayatta kaldığım için çok mutluyum. Yakınlarının organlarını bağışlayan aileye ne kadar teşekkür etsek az olur. Herkes bağış konusunda duyarlı olmalı.
    
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Yıllar sonra nakille gelen mutluluk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER