YÖK Başkanı Prof. Dr. Çetinsaya, Diyarbakırda:

YÖK Başkanı Prof. Dr. Çetinsaya, Diyarbakırda: "Çözüm süreci sonucunda sadece ülkemiz değil, üniversitelerimiz de ileriye gidecek"


DİYARBAKIR (A.A) - Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, çözüm süreciyle sadece ülkemizin değil, üniversitelerin de ileriye gideceğini söyledi.
     Çetinsaya, Dicle Üniversitesi Kongre Merkezinde öğrenci temsilcileri ve öğretim üyeleriyle bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen görüşmelerin ardından Çetinsaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, pazartesi günü Batmanda başlayan ilk bölge turunun bugün Diyarbakırda sona ereceğini, çözüm sürecinin başarısına ilişkin olarak ne öğretim üyeleri ne de öğrencilerde en ufak bir tereddüt görmediğini belirtti.
     Herkesin çözüm sürecinin başarıyla sonuçlanacağına inandığını ve bunu önemsediğini kaydeden Çetinsaya, şöyle konuştu:
     "Üniversitelerin bu süreç sonucunda nasıl kalkınabileceğini, nasıl ileriye gidebileceğini anlayabiliyorlar. Çok güzel duygularla ayrılıyorum. Ben de inanıyorum ki çözüm süreci başarıyla sonuçlandığında, öğrenci ve öğretim üyesi hareketliliği bağlamında bölgedeki üniversiteler büyük bir avantaj kazanacak. Bu onların gerçek potansiyelini açığa çıkarmasını sağlayacak. O umudu herkeste gördüm. Üniversitelerimiz ileriye gidecek. Çözüm süreci sonucunda sadece ülkemiz değil, üniversitelerimiz de ileriye gidecek."
    
     -Üniversitedeki olaylar-
    
     Bir gazetecinin "Üniversitelerdeki öğrenci olaylarını nasıl değerlendiriyorsunuz-" sorusu üzerine Çetinsaya, her bir olayın ayrı ayrı incelenmesi gerektiğini ve ayrı sebepleri bulunduğunu vurguladı.
     Çetinsaya, "Ne mutlu ki, kimi bir iki saat sürdü, kimi 1-2 gün içinde tamamen bitti. Yönetici arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Sürekli istişare halinde olduk bu süreçlerde. Geçti, gitti, bitti diye bakıyorum. Tabi ki farklı fikirler ifade edilecek ama bunlar şiddete başvurmadan, demokratik ve akademik gelenekler içinde ifade edilmeli" şeklinde konuştu.
     "Diyarbakırda YÖKün bürosu açılacak mı-" sorusuna Çetinsaya, "Bazı illerde böyle bir şey düşünülüyor ama biz daha sık geleceğiz ve ziyaret edeceğiz buraları. Öğretim üyeleri ve öğrencilerle daha sık bir araya geleceğiz, belki şube açmaya bile gerek kalmayacak" dedi.
    
     Muhabir: Nurten Aslan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber YÖK Başkanı Prof. Dr. Çetinsaya, Diyarbakırda: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER