Yozgatta dualarla açılan Salıpazarı geleneği

Yozgatta dualarla açılan Salıpazarı geleneği -Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer: Esnafımız kazançlarının bol bereketli olması için her Salı pazar öncesi dua yapar. Duadan sonra da herkes besmele çeker ve satışlarına öyle başlar


YOZGAT (A.A) - Yozgat Belediye Başkanı Başer, yıllardır devam eden dualarla açılan Salıpazarı geleneğinin sürdürdüklerini söyledi.
     Başer, Karatepe Mahallesi Menekşe Caddesinde kurulan pazarda Yozgat Pazarcılar Derneği Başkanı Salih Çavuşoğlu ile incelemelerde bulundu.
     Yapılan duanın ardından esnaflarla sohbet eden Başer, geleneklere göre, pazar açılmadan tezgahlar kurulduğunu ve esnafların satış yapmadan da dua edilerek satışlara başladığını söyledi.
     Yozgatta güzel örf adet ve gelenekleri yaşatmaya çalıştıklarını vurgulayan Başer, şunları kaydetti:
     Esnafımız kazançlarının bol bereketli olması için her Salı pazarı öncesi dua yapar. Duadan sonra da herkes besmele çeker ve satışlarına öyle başlar. Bu gelenek uzun yıllardan beri devam ediyor. Bizde devam ettirmeye çalışıyoruz. Pazarcı esnafımızın sorunlarını dinlemek, yerlerinde görmek, durumları nedir, hangi sorunları var onlara çözüm arayabilmek için pazar yerlerini geziyoruz. Hem de esnaf arkadaşların sorunlarını dinliyoruz.
     Süpermarketlerin çoğalması nedeniyle pazarcıların sıkıntılı günler yaşadıklarını kaydeden Başar, Her marketin kendinde hem et reyonu hemde manav reyonu var. Manav reyonundan insanlarımızın sepeti alıyor eline dolduruyor. Ne lazımsa oradan alma imkanı oluyor. Ama pazar esnafımızında yaşaması lazım. Bu yıl itibari ile biz pazarcı esnafımıza bir kapalı pazar alanı ile toptancı halinin yerini tahsis ettik. Bununla da ilgili çalışmamız sürüyor dedi.
     Pazardaki fiyatların oldukça ekonomik ve makul olduğuna işaret eden Başer, Yerli ürünler tezgahlarda yerini almış durumda. Köylü esnafımızın yetiştirmiş olduğu kiraz, vişne, maydanoz, salatalık, domates gibi yerli ürünlerde pazarda yerini aldı. Önümüzdeki günlerde artarak pazara bu ürünler inmeye devam edecek. Pazarda ürünler hem daha organik hem daha ekonomik. Bizde Yozgat halkımızı pazar yerinden taze ürünler almaya davet ediyoruz diye konuştu.
     Yozgat Pazarcılar Derneği Başkanı Salih Çavuşoğlu da Başkan Başere pazarcıların sorunlarını dinlediği için teşekkür ederek, 174 tane pazarcı, 14 tane kamyoncu toptancı olarak Yozgata hizmet etmeye çalışıyoruz. Başkanımızın daha önce kapalı pazar ve toptancı halinin yerini taahhüt etti. Kapalı pazar yeri ve toptancı halimize geçersek vatandaşlarımıza daha kaliteli ve sağlıklı hizmet etmek istiyoruz dedi.
    
     Muhabir: Özcan Güney / Ömer Sarı
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Yozgatta dualarla açılan Salıpazarı geleneği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER